Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ήρθε η ώρα για καλύτερο routing


Ένας νέος αλγόριθμος δρομολόγησης δεδομένων υπόσχεται να φέρει τη μεγάλη αλλαγή στο χώρο των δικτύων υπολογιστών. Ανεπτυγμένος στα εργαστήρια Computer Science του Πανεπιστημίου της California, ο XL, όπως ονομάστηκε, βελτιώνει τους χρόνους απόκρισης καταστέλλοντας αιτήσεις ενημέρωσης από διάφορα μέρη ενός συστήματος, οι οποίες ενημερώσεις εξαναγκάζουν τα δίκτυα, στα οποία συνδέεστε, να επανυπολογίζουν διαρκώς τις διαδρομές που καλούνται να χρησιμοποιήσουν για να μεταφέρουν δεδομένα στο Internet.

"Η δρομολόγηση σε στατικά δίκτυα είναι σχεδόν ασήμαντη, από τη στιγμή που τα περισσότερα δίκτυα είναι δυναμικά, πράγμα που εξωθεί τους κόμβους να επαναπροσδιορίζουν τις διαδρομές τους για να ανταποκριθούν", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του αλγορίθμου στην επίσημη διατριβή τους, η οποία θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη ACM SIGCOMM.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ
1913 - 1991

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
ΕΔΩ

Κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου του 1913. Σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την πολυσήμαντη καριέρα του ως δημοσιογράφος.

Γρήγορα άρχισε ν' ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων και κειμένων για επιθεωρήσεις. Πολυγραφότατος, στο θέατρο έχει γράψει 185 έργα.

Αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής, το 1946 ξεκίνησε εξίσου λαμπρή καριέρα και στον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας ύστερα από παράκληση του Φιλοποίμενα Φίνου την ταινία "Παπούτσι από τον τόπο σου" σε σενάριο δικό του και του Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Γρήγορα διέπρεψε και στον τομέα του κινηματογράφου, μεταφέροντας αρχικά τα ήδη δοκιμασμένα στη σκηνή θεατρικά του έργα και αργότερα με ταινίες που βασίζονταν σε αυτούσια κινηματογραφικά του σενάρια, ταινίες που αποτέλεσαν σταθμό εμπορικότητας, ("Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο", "Το ξυλο βγήκε από τον παράδεισο", "Η θεία από το σικάγο" κ.ά.) και ανέδειξαν τους γνωστότερους σήμερα ηθοποιούς του κινηματογράφου (Τζένη Καρέζη, Αλίκη Βουγιουκλάκη)

Έχει γράψει στίχους αμέτρητων τραγουδιών που είχαν ως αφετηρία τη θεατρική σκηνή αλλά γρήγορα αποκτούσαν πανελλήνια εμβέλεια ("Άστα τα μαλλάκια σου", "Πάμε σαν άλλοτε", "Πού να'σαι τώρα" "Το τραμ το τελευταίο"). Περίπου φιλοξενούν τους στίχους του, ανάμεσά τους κι αυτά που ξεκινούσαν την πορεία τους από το πανί της μεγάλης οθόνης και συγκεκριμένα από τις ταινίες του ("Γαρύφαλλο στ'αυτί", "πες μου μια λέξη", "Τράβα μπρος", "Άστο το χεράκι σου", "Νιάου-νιάου βρε γατούλα", "Υπομονή" κ.ά.)

Η πορεία του συνεχίστηκε στο χώρο της τηλεόρασης. Υπήρξε συγγραφέας και σκηνοθέτης πάνω από 40 τηλεοπτικών κωμωδιών ("Δόκτωρ Τικ", "Μία Αθηναία στην Αθήνα")

Τιμήθηκε με το "Έπαθλο Ξενόπουλου".
Δημιουργικός και δραστήριος, χρονογραφούσε μέχρι το τέλος της ζωής του, που ήρθε στις 29 Αυγούστου του 1991.
ΠΗΓΗ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.gr

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΩΔΙΑ ! !

[ Intel: μεταφορά ρεύματος χωρίς καλώδια ]

Το πώς θα φορτίζονται στο κοντινό μέλλον laptops, κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές, μόνα τους και χωρίς τη χρήση καλωδίων, παρουσίασε η Intel σε μια επίδειξη που έκανε στο πρόσφατο IDF. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών παγκοσμίως ανέπτυξε μια τεχνολογία, με την οποία είναι δυνατή η ασύρματη μεταφορά ρεύματος, όταν μια συσκευή βρεθεί κοντά σε μια πηγή ενέργειας.

Το ηγετικό στέλεχος της Intel, Justin Rattner, έκανε μια επίδειξη χρησιμοποιώντας μια λάμπα των 60 Watt, η οποία άναψε χωρίς να έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε πηγή ρεύματος. Ένα notebook, εξοπλισμένο με αυτή την τεχνολογία, θα μπορούσε, κατ' επέκταση, να φορτιστεί χωρίς τη χρήση καλωδίων, αφού το μόνο που θα χρειαζόταν, θα ήταν να βρεθεί σε απόσταση μερικών μέτρων από μια πηγή ενέργειας.

"Δε θα ήταν υπέροχο αν, κάποιος που βρίσκεται καθ' οδόν, γνωρίζει ότι δε χρειάζεται να σπάει το κεφάλι του για το πού θα βρει πρίζα για να φορτίσει το notebook του, αφού αυτό θα γίνεται αυτόματα;" Όσον αφορά το χρόνο που αυτή η τεχνολογία θα είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμη, ο Rattner είπε ότι θα χρειαστούν πάνω από 5 χρόνια.

Η δημιουργία της Intel [WREL, Wireless Resonant Energy Link] βασίζεται στα λεγόμενα ηλεκτρικά αντηχεία και λειτουργεί όπως στο φαινόμενο που μερικοί τενόροι μπορούν με την ένταση της φωνής τους να σπάσουν ποτήρια. Η ενέργεια μεταφέρεται από μια γεννήτρια συχνοτήτων σε ένα δέκτη, ο οποίος κάποια μέρα θα μπορούσε να ενσωματωθεί ακόμα και σε laptops ! ! ! ! ! ! ! !
by otenet.gr

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ
1921 - 1997

Η κορυφαία τραγουδίστρια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, Σωτηρία Μπέλλου, γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1921 στο χωριό Χάλια, σημερινή Δροσιά, της Χαλκίδας. Ήταν μέλος εύπορης οικογένειας και η μεγαλύτερη από τα τέσσερα αδέλφια της.

Ο πατέρας της ήταν από τους πλέον εύπορους κατοίκους της πόλης γιατί διατηρούσε το μεγαλύτερο και το καλύτερο κατάστημα τροφίμων στην πολυσύχναστη οδό Αβάντων.

Μια μέρα είπε στον πατέρα της: «Μπαμπά, θέλω να με πας στον κινηματογράφο να δω την "Προσφυγοπούλα" γιατί πρωταγωνιστεί η Βέμπο που μου αρέσει πολύ».
'Εγινε το χατίρι της, είδε τη Βέμπο στο σινεμά και ύστερα άρχισε να τη μιμείται. Πήγαινε κάθε μέρα μπροστά στον καθρέφτη του σπιτιού της κι έκανε σκέρτσα και κινήσεις όπως η Βέμπο στην οθόνη. Παρά τις συστάσεις της μάνας της, η Σωτηρία συνέχιζε το βιολί της, ώσπου έφαγε το ξύλο της χρονιάς της. Η Ελένη Μπέλλου, γνήσια Αρβανίτισσα, δεν ήθελε ποτέ να δει τη μεγαλοκόρη της τραγουδίστρια. Η Σωτηρία εγκατέλειψε το σπίτι της.

Έφυγε από τη Χαλκίδα, για την Αθήνα, όπου αρχίζουν οι πρώτες μεγάλες δυσκολίες για ένα κορίτσι που ζει πλέον μόνο του στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ήταν αρχές της ναζιστικής κατοχής (1940). Γνωρίσθηκε στη Χαλκίδα, στα 17 της χρόνια, το 1938 με έναν άνδρα, τον Βαγγέλη Τριμούρα. Οι γονείς της την είχαν προειδοποιήσει να προσέξει αυτή τη γνωριμία της. Εκείνη δεν τους άκουσε και παντρεύτηκε. Έζησε μαζί του έξι μήνες. Εκείνος, όμως, έκανε άστατη ζωή. Γύριζε με άλλες κι όταν γυρνούσε σπίτι, την έδερνε. Αρχισαν οι καβγάδες. Η Σωτηρία δεν σήκωνε από τότε φοβέρες και ζοριλίκια. Κάποια στιγμή πάνω σ' έναν από τους πολλούς καβγάδες τού 'ριξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Συνελήφθη και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών χρόνων και έξι μηνών. Έμεινε υπόδικη 3 μήνες στη Χαλκίδα, ενώ ένα μήνα κάθησε στις φυλακές «Αβέρωφ» στην Αθήνα. Στο Εφετείο μειώθηκε η ποινή της στους έξι μήνες. Πλήρωσε και βγήκε από τη φυλακή.

Όταν γύρισε στην Χαλκίδα την έδερναν όλοι, γονείς κι αδέρφια. Θεωρούσαν ότι τους ντρόπιασε. Η ζωή της ήτ
αν μαρτύριο.
Ήταν πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν αποχαιρετούσε τη Χαλκίδα κι έμπαινε στο τρένο που θα τη μετέφερε στην Αθήνα. Οι σειρήνες ηχούσαν, ανατριχίλα, αναστάσωση. ΠΟΛΕΜΟΣ. Η Σωτηρία στα ίδια βαγόνια με τους φαντάρους. Η οικογένεια της Σωτηρίας χάνει τα ίχνη της. Κανείς δεν ήξερε για την τύχη της.

Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, την εντοπίζουν να τραγουδά πλάι στον Βασίλη Τσιτσάνη στην Αχαρνών. Στην κατοχη όμως, η Μπέλλου δεν πάλεψε μόνο για να ζήσει, αλλά πάλεψε και κατά των Γερμανών κατακτητών. Οργανώθηκε στις γραμμές του ΕΑΜ. Κινδύνευσε πολλές φορές. Οι Γερμανοί την έπιασαν, τη βασάνισαν, την έκλεισαν στη φυλακή.

Ήταν Δεκέμβρης του 1948 όταν η τραγουδίστρια γνωρίζει τον Μάρκο Βαμβακάρη. Η Μπέλλου τότε μπαίνει πλέον επίσημα στον χώρο του ρεμπέτικου πενταγράμμου.

Από το '41 ως το '76 τραγουδούσε αδιάκοπα όλους τους λαϊκούς συνθέτες. Μπούτσης, Σαββόπουλος, Ανδιόπουλος, Κουνάδης, Ανδριόπουλος κ.ά.

Το Μάρτιο του 1993 ήρθε αντιμέτωπη με τα πρώτα σοβαρά προβλήματα υγείας και εισήχθη στο νοσοκομείο. Αργότερα, διαγνώστηκε ότι
έπασχε από καρκίνο του φάρυγγα. Έχασε τη φωνή της και δύο μέρες πριν τα 76 γενεθλιά της, στις 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1997, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά.

Για να παρακολουθήσετε συνέντευξη της Σ.Μπέλλου κάντε κλικ εδώ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΜΟΥΣΙΚΗ: SANI FESTIVAL

8 ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ

Η φετινή 16η διοργάνωση του Sani Festival θα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι με την καθιερωμένη ενότητά της, αφιερωμένη στην κλασική μουσική. Το Sani Classic αποτελεί πεδίο δράσης για τους νέους έλληνες μουσικούς, φιλοξενώντας συναυλίες μουσικής δωματίου στον χώρο του Cine Orfeas, του θερινού κινηματογράφου του Sani Resort. Eφέτος θα πραγματοποιηθεί σε δύο τριήμερα – Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή - στις 22, 23 και 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί μια εβδομάδα μετά, στις 29, 30 και 31 Αυγούστου. Το πρόγραμμα υπογράφει και φέτος η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Sani Festival, κα Όλγα Ταμπουρή.
Για να δείτε το πρόγραμμα της συναυλίας πατήστε εδώ.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

"ANTIO ΠΕΚΙΝΟ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΟΝΔΙΝΟ"

Ακόμη μια φορά οι Κινέζοι προσπάθησαν να τραβήξουν τα μάτια και τις εντυπώσεις του κόσμου πάνω τους, παρουσιάζοντας την τελετή λήξης της 29ης Ολυμπιάδας στο Πεκίνο.

Η τελετή άρχισε με θεαματικά πυροτεχνήματα. Στην συνέχει ακολουθησε η εντυπωσιακή και πανυγηρική είσοδος των 10.708 αθλητών που πήραν μέρος στους αγώνες. Σημαιοφόρος για την χώρα μας, που μπήκε πρώτη στο στάδιο, ήταν με μεγάλη της τιμή η Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Ακολούθησε η έπαρση της ελληνικής σημαίας υπό την υπόκρουση του εθνικού ύμνου. Την Ολυμπιακή σημαία παρέλαβε ο Μπορίς Τζόνσον, δήμαρχος του Λονδίνου. Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τρίτη φορά, αφού προηγήθηκαν οι δοργανώσεις του 1908 και του 1948.

Στην επείδηξη που ακολούθησε, η οποία ήταν ένα αφιέρωμα στο Λονδίνο, παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία τις πόλης, όπως τα κόκκινα λεωφορεία, διάσημοι τραγουδιστές και ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το σβήσιμο της φλόγας ήταν καθαρά τηλεοπτικό, με την γιγαντοοθώνη του σταδίου να προβάλει στιγμιότυπα των αγώνων και με 396 συντελεστές να την αναπαριστούν στο κέντρο του γηπέδου και στον "πύργο των αναμνήσεων" που σχημάτισαν.

Ακολούθησε το πάρτι μέσα στην "φωλιά του πουλιού"
by pakys

Πείτε μας την γνώμη σας αφήνοντας ένα σχόλιο ! ! !

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Σκεφτήκαμε να σας παρέχουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα όπως λογισμικό, βιντεάκια κλπ που βρήκαμε στο ίντερνετ.

Βιντεάκια:
1. Where the Hell is Matt?

O Matt Harding παίρνει μια κάμερα και ταξιδεύει σε δίαφορα μέρη του κόσμου και κάνει ένα είδος χορού μπροστά στην κάμερα μαζί με κατοίκους της περιοχής.

Links:

Where the hell is matt? (2008)

Where the Hell is matt?

2. Potter puppet pals

Αν είστε fans του Χάρι Πότερ, τότε θα βρείτε ξεκαρδιστικά τα potter puppet pals.


Links:

The mysterious ticking noise

The vortex

Wizard swears

Λογισμικό:

anti-mosquito

Κάθεστε ως αργά στον υπολογιστή και δεν αντέχετε τα κουνούπια; Τα αντικουνουπικά δεν κάνουν τίποτα; Έχουμε τη λύση. Με αυτό το λογισμικό, που βγάζει υπέρηχους που σκοτώνει τα κουνούπια θα βρείτε την ησυχία σας.

Anti Mosquito

Websites

jimmyr

Θέλετε να κατεβάζετε μουσική αλλά όχι από p2p προγράμματα ή torrents? Τότε κατεβάστε τα από το Google!. Σε αυτή τη σελίδα απλά γράψτε το όνομα του τραγουδιού και θα έχετε πολλά αποτελέσματα.

www.jimmyr.com/mp3.php

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΗ ΝΤΟΠΑ!

Ο Τζαμαϊκανός αθλητής Ουσέιν Μπολτ έκανε και 2ο παγκόσμιο ρεκόρ, αυτή τη φορά στα 200μ. Όπως μου είπε ο συνεργάτης μου, Pakys, σα μοτεράκι πήγαινε. Φυσικά, εμείς δεν πιστεύουμε πως επαιξαν ρόλο παράγοντες του τύπου καλά παπούτσια, φανέλες κλπ, δηλαδή όλα αυτά που μας λένε στην ΤV παιρνώντας μας για ηλίθιους.
Θα ξαφνιαστώ αν στους Αγώνες του 2012 δεν βγει ντοπέ όπως και άλλες αθλήτριες από την Τζαμάικα, Ρωσία κλπ. Φυσικά, οι Αμερικάνοι τίποτα. Αυτός ο κολυμβητής, ο Φελπς, τι πρέπει να κατεβάζει το άτομο!?.
Αλλά βέβαια, Αμερικάνοι είναι αυτοί, ο τελευταίος Αμερικάνος που βρέθηκε ντοπέ είναι η Marion Jones, και όχι οτι της κάνανε έλεγχο, μόνη της το παραδέχτηκε.
Σήμερα χάρις των media και των συμφερώντων, ένα συμπέρασμα μπορεί να βγεί: "Πάρε ντόπα να ανταγωνιστείς, πάρε ντόπα να αποδώσεις". Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί. Οι αγώνες δεν μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να βγάλουν λεφτά οι φαρμακευτικές εταιρίες αλλά να αγωνιστούν οι αθλητές μόνο με την προπόνησή τους, και τις φυσικές δυνατότητές τους. Χωρίς συμπληρώματα!
Αν δεν βγάζετε άκρη με την τηλεόραση όπου προσπαθούν να τα κουκουλώσουν όλα, τότε εδώ έχετε όλο το ελεύθερο να πείτε τη γνώμη σας με σχόλια.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: 9η η Τσουμελέκα, στους "16" ο Κρεάνγκα


Αν και δεν κατάφερε να επαναλάβει τον άθλο του 2004, η Αθανασία Τσουμελέκα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο άθλημα των 20.000 μέτρων βάδην και τερμάτισε 9η σπάζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε κάνει η ίδια το 2004 κάνοντας χρόνο 1:27.54. Η Ευαγγελία Ξυνού πήρε την 25η θέση με 1:32.19 και η Δέσποινα Ζαπουνίδου 41η με 1:39.11.



Ο Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, Καλλίνικος Κρεάνγκα, επικράτησε εύκολα με την εμπειρία του του Ιάπωνα Μιζουτάνι με 4-1 σετ και προκρίθηκε στους 16 όπου θα αντιμετωπίσει το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Κινέζο Mα Λιν , σήμερα, στις 4:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΦΑΒΟΡΙ

Πριν τον αγώνα, το αστέρι της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Τζινόμπιλι, είχε πει πως θα ήταν ένα δύσκολο ματς, ωστόσο η Αργεντινή ήταν το φαβορί. Στο γήπεδο όμως, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε. Το παιχνίδι παίχτηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο Βασίλης σπανούλης δεν κατάφερε αυτό που έκανε στο Ευρωμπάσκετ του 2007 με την Κροατία, και η Αργεντινή πήρε τη νίκη με δύο πόντους διαφορά. Αυτός ο αγώνας ήταν ο μοναδικός προημιτελικός του τουρνουά που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συγκρούονταν δύο μεγάλες δυνάμεις του διεθνούς μπάσκετ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Γνωρίζαμε ότι η Αργεντινή είναι μία ομάδα έμπειρη και με προσωπικότητες. Μαχητές. Ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ αυτά τα ματς. Το να συμμετέχουμε σε αυτά τα ματς, άσχετα αν νικάμε, είναι μεγάλη προβολή για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα μπορούσε αυτό το ματς να ήταν για μετάλλιο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είδατε πως κύλησαν. Εμείς έτυχε να παίξουμε με μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν στεκόμαστε εκεί. Θέλουμε να παίζουμε με τους πιο δυνατούς. Εμείς είχαμε το τελευταίο σουτ, το οποίο θα μπορούσαμε και να το είχαμε βάλει. Οι αντίπαλοί μας έβαλαν μερικά πολύ δύσκολα σουτ, αλλά έτσι ήταν το παιχνίδι. Εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι, με θέληση, με πάθος μέχρι το τελευταίο σουτ. Αυτό πιστεύω ότι είναι πιο σπουδαίο από το να κερδίσεις ένα παιχνίδι που μπορεί να σε πάει σε έναν ημιτελικό, αλλά που δε θα έχεις ζήσει αυτή την προσπάθεια λεπτό προς λεπτό. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος γι` αυτή την ομάδα. Τα παιδιά δείχνουν μία ιδιαίτερη συμπεριφορά και ως αθλητές και ως άνθρωποι και νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους δημιουργώντας τη δική τους Ιστορία. Επειδή μπάσκετ δεν είναι ένας παίκτης, προτιμούμε μέσα στο γήπεδο να έχουμε πολλές διαφορετικές λύσεις. Έτσι γινόμαστε πιο καλοί και σε τέτοιες προκλήσεις έχουμε περισσότερες απαντήσεις. Η ομάδα γενικά έπαιξε καλό μπάσκετ και συζητήθηκε από πάρα πολλούς. Θέλουμε να παίζουμε ακόμη καλύτερα και αυτός είναι ο στόχος. Η ομάδα σε κάθε συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίζεται και καλύτερη. Μπορεί η θέση της να μην είναι καλύτερη, ωστόσο καταξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως μία από τις καλύτερες ομάδες. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι παίζαμε με μία ομάδα που μπορούσαμε να περάσουμε ένα ήσυχο βράδυ. Ήξερα ότι αυτό το ματς θα παιζόταν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι το τελευταίο σουτ. Εμείς το κάναμε αυτό το σουτ, εμείς το χάσαμε. Εν συγκρίσει με τα δύο προηγούμενα Ολυμπιακά τουρνουά ήμασταν καλύτεροι. Η εθνική ομάδα είναι πάνω απ` όλου μας».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και οι δύο ομάδες προσπάθησαν πολύ σκληρά. Δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε τα μικρά πράγματα που έκανε η Αργεντινή μέσα στο παιχνίδι, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε να προκριθούμε στα ημιτελικά, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε μερικά εύκολα καλάθια, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί μας απαντούσαν με τρίποντα. Αυτό τους έδωσε το ψυχολογικό αβαντάζ για να κερδίσουν το ματς. Η Ελλάδα διαθέτει σπουδαία ομάδα, νέους παίκτες και μπορεί στο μέλλον να τα πάει καλύτερα».

«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πικρή. Πικρή είναι η γεύση που έχουμε τώρα. Δεν ήρθαμε εδώ ως διάττων αστέρας. Ήρθαμε με καλή σύνθεση κ' φιλοδοξίες. Δεν καταφέραμε να μπούμε στην τετράδα. Ο στόχος δεν επετεύχθη. Το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι πως εμείς πάμε σπίτι μας και η Αργεντινή συνεχίζει», δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής, που στην καταλητική αναμέτρηση της Εθνικής ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της.

Βασιλόπουλος: «Πίστευα ότι θα το βάλει ο Σπανούλης»

Με σκυμμένα κεφάλια κατευθύνθηκαν στη μικτή ζώνης και μέσω αυτής στα αποδυτήρια, οι Έλληνες διεθνείς, μετά την ήττα από την Αργεντινή στον προημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, που σήμανε και τον αποκλεισμό της Εθνικής από τους Αγώνες του Πεκίνου. Κανείς δεν είχε όρεξη για λόγια και μόνο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μετά από παράκληση, δέχτηκε να εκπροσωπήσει τους συμπαίκτες του, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. «Πίστευα ότι θα το έβαζε ο Βασίλης», δήλωσε ο Βασιλόπουλος για το τελευταίο τρίποντο που πήρε πάνω του ο διεθνής γκαρντ, χωρίς επιτυχία.

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις μετά από τέτοια παιχνίδια. Η Αργεντινή σίγουρα είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και ικανούς στο σκοράρισμα. Ήταν σε καλή μέρα και πολύ εύστοχοι σήμερα. Κάναμε πολλά λάθη και η Αργεντινή είναι μία ομάδα έμπειρη. Ξέρουν να παίζουν σε τέτοια παιχνίδια και ξέρουν να κρατήσουν τη διαφορά. Δεν με "γεμίζει" να είμαστε 5οι σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η ομάδα είχε στόχο το μετάλλιο. Δυστυχώς, όμως, είμαστε εδώ, στην 5η θέση».

Στο τέλος, για το τελευταίο τρίποντο που «πήρε» ο Βασίλης Σπανούλης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Πίστευα ότι θα το έβαζε ο Βασίλης. Το κάνει συχνά στις προπονήσεις. Και ως ομάδα έχουμε βάλει πολλά τέτοια τρίποντα. Τώρα δεν μπήκε».

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: "Το Linux πρέπει να γίνει cool για να πετύχει"

O David Liu, o "πατέρας" του gOS [Good OS] σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Laptop Magazine, εξηγεί τι λείπει από το Linux ώστε αυτό να μπορέσει να διεισδύσει στη μεγάλη μάζα του καταναλωτικού κοινού. Η βελτίωση του σχεδιασμού και ένα απλούστερο περιβάλλον χρήσης θα βοηθούσαν σημαντικά, όπως πιστεύει ο Liu, ώστε να γίνει το "μπαμ" που περιμένουν εδώ και καιρό οι φίλοι του λειτουργικού συστήματος ανοικτού κώδικα.

Με την έλευση των netbooks, όπως είναι το EeePC της Asus, το Linux κέρδισε πολύ σε δημοτικότητα. Τα μικρά φθηνά laptops βολεύουν αφάνταστα για να μπαίνει κανείς στο Internet ενώ είναι καθ' οδόν. Ο σχετικά φτωχός εξοπλισμός τους, έχει ως αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο να τρέξει κανείς σε αυτά αδηφάγα σε πόρους λειτουργικά συστήματα, όπως είναι τα Windows. Ετσι το Linux, που αποτελεί μια φθηνή, λιτή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Ωστόσο, ακόμα και τώρα, με τα φθηνά netbooks να περνούν τις καλύτερες ημέρες του, το Linux δεν έχει καταφέρει να κάνει το μεγάλο "μπαμ". Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια σημαντικά στοιχεία του δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα όσο θα έπρεπε, πιστεύει ο David Liu.

Η ομάδα ανάπτυξης του gOS δίνει βαρύτητα στο να ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη. Το περιβάλλον χρήσης του gOS θυμίζει έντονα το σχεδιασμό του Apple Mac OS X, με το Wine προεγκατεστημένο, ώστε οι χρήστες του να μπορούν να εκτελέσουν τις εφαρμογές των Windows.

Όπως πιστεύει ο Liu, τρία σημεία πρέπει να βελτιωθούν ώστε το Linux να κάνει την εδώ και πολύ καιρό αναμενόμενη "επανάστασή" του:
1) το περιβάλλον εργασίας,
2) οι εφαρμογές και
3) οι drivers.


Καταρχήν, το Linux χρειάζεται τις "killer applications", εφαρμογές που θα στέκονται επάξια δίπλα στα αντίστοιχα εμπορικά προγράμματα για Windows αλλά και που θα μπορεί να τις εγκαταστήσει απλά και γρήγορα ο καθένας. Πρέπει να εγκαταλειφθεί η εισαγωγή των εντολών εγκατάστασης από το terminal.

Η επιφάνεια εργασίας χρειάζεται ανασχεδιασμό, τονίζει ο Liu, ώστε να γίνει πιο αρεστή στο ευρύ κοινό.

Πηγή: Laptop Magazine

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΜΟΥΣΙΚΗ: 4o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων



Από τις 19 έως και τις 30 Αυγούστου το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου ανοίγει τις πόρτες του Θεάτρου Απόλλων στο φιλοθεάμον κοινό. Για 10 ημέρες η μαγευτική Σύρος θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της κλασικής μουσικής.

«Αναβιώνοντας τη μουσική παράδοση του 19ου αιώνα, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της κλασικής μουσικής. Παράλληλα, αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση σε όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες της Σύρου, προσφέροντας, με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης ένα αρμονικό αποτέλεσμα».

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Σύρου διανύοντας αισίως το τέταρτο έτος διεξαγωγής του και ο χαρακτήρας και το στίγμα του είναι πλέον διεθνή. Οι αιτήσεις από σολίστ και σχήματα για συμμετοχή σε αυτό ξεπερνούν κάθε προσδοκία και το σήμα του «εκπέμπει» σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Μερικά μόνο ονόματα από σολίστ και σχήματα που έχουν συμμετάσχει και θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!

Το καλοκαίρι του 2009 το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Σύρου θα γιορτάσει τα 5α του γενέθλια και την επίτευξη ενός κοινού στόχου των τεσσάρων ιδρυτών του, του Φώτη Καραγιαννόπουλου, του Κώστα Φωτόπουλου, του Γιώργου Φουφόπουλου και του Γιάννου Μαργαζιώτη. Τη δημιουργία ενός Φεστιβάλ όπου οι θεατές-ακροατές να γίνουν κοινωνοί στο ήθος της τέχνης της μουσικής!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τρίτη 19 Αυγούστου
Μουσική δωματίου
- Johannes Brahms: Κουϊντέτο για πιάνο και έγχορδα σε φα ελάσσονα, έργο 34
- Franz Schubert: Κουϊντέτο για πιάνο και έγχορδα (η πέστροφα) Σολίστ: Γιάννης Βακαρέλης πιάνο, Mihaela Martin βιολί, Γιάννος Μαργαζιώτης βιολί, Sune Ranmo βιόλα, Frans Helmerson τσέλο, Βασίλης Παπαβασιλείου κοντραμπάσο
Τετάρτη 20 Αυγούστου
- D. Shostakovich: κουαρτέτο σε ντο ελάσσονα, αρ.8, έργο 110.
- L. v. Beethoven: κουαρτέτο σε μι ελάσσονα, αρ.2, έργο 59.
- Μ. Θεοδωράκης: κουαρτέτο αρ.3. (epoca nocturna).
Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο
Σολίστ: Γιώργος Δεμερτζής βιολί, Δημήτρης Χανδράκης βιολί, Αγγέλα Γιαννάκη βιόλα, Άγγελος Λιακάκης τσέλο.
Παρασκευή 22 Αυγούστου
Οπερετικές Άριες
Έργα: - G. Verdi, G. Puccini, G. Rossini, G. Donizetti, V. Bellini, J. Massenet, W. A. Mozart.
Σολίστ: Έλενα Κελεσίδη σοπράνο, Αντώνης Κορωναίος τενόρος, Anahit -Ter-Tatsatyan πιάνο.
Σάββατο 23 Αυγούστου
- Johannes Brahms: κουιντέτο για πιάνο και έγχορδα αρ. σε σολ ελάσσονα, έργο 25
- Johannes Brahms: Τσιγγάνικα τραγούδια για σοπράνο και πιάνο
- Johannes Brahms: σεξτέτο εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, έργο 18
Κουϊντέτο εγχόρδων της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας
Σολίστ: Katrine Gislinge πιάνο, Λένια Ζαφειροπούλου σοπράνο, Lars Bjornkjaer βιολί, Γιάννος Μαργαζιώτης βιολί, Sune Ranmo βιόλα, Tobias Durholm βιόλα, Leo Winland τσέλλο, Νικόλας Καβάκος τσέλλο.
Τετάρτη 27 Αυγούστου
- L. V. Beethoven: πιάνο-τρίο σε σι ύφεση μείζονα (Αρχιδούκα)
- Johannes Brahms: πιάνο τρίο σε σι μείζονα αρ. 1, έργο: 8 Artis Piano Trio
Σολίστ: Γιάννος Μαργαζιώτης βιολί, Νικόλας Καβάκος τσέλο, Άννη Τότσιου πιάνο.
Πέμπτη 28 Αυγούστου
Μουσική Δωματίου
Σολίστ: Λεωνίδας Καβάκος βιολί, Diemut Poppen βιόλα, Patrick Demenga τσέλο, Enrico Pace πιάνο.
Παρασκευή 29 Αυγούστου
- W. A. Mozart: ντιβερτιμέντο αρ. 1 σε ρε μείζονα.
- G. Bottesini: Gran duo concertante για 2 κοντραμπάσσα
- B. Bartok: Ρουμάνικοι χοροί
- G. Rossini: σονάτα για έγχορδα σε λα μείζονα
- Ν. Σκαλκώτας: Χοροί (Ηπειρώτικος, Κρητικός, Κλέφτικος)
Καμεράτα, Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής
Σολίστ: Βασίλης Παπαβασιλείου κοντραμπάσο Michael Wolf κοντραμπάσο Sergiu Nastaza βιολί, διεύθυνση από το αναλόγιο
Σάββατο 30 Αυγούστου
V. Bellini, G. Verdi, G. Rossini, C. M. v. Weber, G. Donizetti. Φαντασία Όπερας - Όταν τα όργανα γίνονται πρωταγωνιστές! Σολίστ: Νίκος Νικόπουλος φλάουτο, Λητώ Θώμου πιάνο.

Πηγή OTENET

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Η χθεσινή μέρα έφερε 3 μετάλλια στην ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το 1ο ήταν το αργυρό για το ελληνικό πλήρωμα της κωπηλασίας (Πολύμερος/Μούγιος), που για λίγο έχασε το χρυσό. Το 2ο άνηκε στο τριμελές πλήρωμα της ιστιοπλοΐας (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη), είχε το χάλκινο χρώμα και ήταν το 7ο μετάλλιο για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Το 3ο μετάλλιο, που ήταν και αυτό χάλκινο, άνηκε στην Χρυσοπηγή Δεβετζή με άλμα που άγγιξε τα 15 μέτρα και 23 εκατοστά. Άλλα καλά νέα είναι ότι η Παπαδοπούλου προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας και ότι η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ προκρίθηκε στις καλύτερες 8 ομάδες του τουρνουά μετά την άνετη νίκη επί της γηπεδούχου Κίνας με σκορ 91 - 77 και θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:Θρίαμβος της Εθνικής μπάσκετ


Σπουδαία νίκη και με ευρύ σκορ 87-64 πέτυχε σήμερα η εθνική ομάδα μπάσκετ επί της Γερμανίας στο δεύτερο παιχνίδι της στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ελληνικό ήταν το πρώτο τετράλεπτο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να φτάνει τη διαφορά ακόμη και στους 10 πόντους (12-2) χάρη στην εκπληκτική άμυνα.
Η απάντηση των Γερμανών ήρθε από τη γραμμή των 6.25μ. Με ποσοστό ευστοχίας 71% , η ομάδα του Μπάουερμαν, κατάφερε σιγά-σιγά να ροκανίσει τη διαφορά. Ο Νοβίτσκι με οκτώ πόντους, βοηθούμενος από τους Γκριν και Σούλτζε, έφεραν το ματς στα ίσα (21-21) στο 9ο λεπτό, για να προηγηθούν για πρώτη φορά στο ματς με δίποντο του Σούλτζε (21-23).

Η αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν εξίσου καλή με την αυτή του πρώτου. Οι "μαγικές" συνεργασίες των Παπαλουκά, Διαμαντίδη και Σπανούλη, αλλά και η ποιοτική δουλειά σε άμυνα, άλλαξαν εκ νέου τα δεδομένα στο ματς. Ο Σπανούλης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους εννέα και ο Μπουρούσης με λέι άπ, μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Φώτση, στους 11, διαφορά που σημάδεψε και το πρώτο ημίχρονο (44-33).

Το τρίτο δεκάλεπτο, αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε όσους προσπάθησαν να "υποβαθμίσουν" την οντότητα αυτής της ομάδας, αμέσως μετά την ήττα με την Ισπανία. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σπανούλη που σημείωσε 11 πόντους, το ελληνικό συγκρότημα, έδωσε διαστάσεις στη διαφορά. Το +11 του πρώτου ημιχρόνου, έγινε +17 και τέλος +21 (66-45) στο 28'.
Την ίδια στιγμή ο Νοβίτσκι φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ, με αποτέλεσμα Μπάουερμαν να τον τραβήξει στον πάγκο. Με αυτά και με αυτά, η διαφορά με τη λήξη της τρίτης περιόδου παρέμεινε στους 21 πόντους (69-48), προαναγγέλοντας το ευχάριστο φινάλε.

Ο Παπαλουκάς με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στους 23 πόντους (71-48) με τον Μπάουερμαν να κάνει αρκετές αλλαγές. Ότι κι αν δοκίμασε όμως, η εξέλιξη ήταν η ίδια με την Ελλάδα να διατηρεί προβάδισμα νίκης, την οποία τελικά και κατέκτησε με το... κοντέρ να σταματάει στο +23 (87-64) και ενώ λίγο πριν το τέλος είχε "σκαρφαλώσει" και στους 27 πόντους (87-60)

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 44-33, 69-48, 87-64
Διαιτητές: Γιουνγκεμπραντ (Φινλανδία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Χιραχάρα (Ιαπωνία)
ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Διαμαντίδης 12, Φώτσης 9, Παπαλουκάς 15, Σπανούλης 23, Βασιλόπουλος 7, Μπουρούσης 5, Γλυνιαδάκης 8, Ζήσης 2, Πρίντεζης 6, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης, Πελεκάνος.
Γερμανία (Ντιρκ Μπάουερμαν): Γκριν 11, Νοβίτσκι 13, Ρόλερ 6, Σούλτζε 11, Κέιμαν 4, Γκάρετ , Βισότσκι 7, Χάμαν , Φέμερλινγκ 7, Γιάγκλα 4, Όχλμπρεχτ 1.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Είχαμε άγχος, όμως με υπομονή καταφέραμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Ελέγξαμε το ματς, ακόμη κι όταν οι Γερμανοί άρχισαν να μας βάζουν το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο. Όλοι οι παίκτες είχαν καθαρό μυαλό".
Αναφορικά με το ματς της Πέμπτης: "Η ομάδα των ΗΠΑ είναι ένα πολύ σπουδαίο σύνολο, αλλά κι εμείς έχουμε την ευκαιρία, απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, να παίξουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ".

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: "Η Εθνική δεν έχει κάνει ακόμη αυτό που μπορεί. Σήμερα δείξαμε ότι βελτιωνόμαστε. Είμαι υπερήφανος που συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς και όλοι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό".
Σχετικά με το προσεχές παιχνίδι με τις ΗΠΑ: "Τους σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε".

Βασίλης Σπανούλης: "Ήταν τελικός για μάς αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε καλό και θεαματικό μπάσκετ, συνδυάζοντας το γεγονός ότι ήρθε μία πολύ καλή νίκη την κατάλληλη χρονική στιγμή, που θα μας ανεβάσει την ψυχολογία. Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε τη διαφορά μέχρι το τέλος".

Πηγή: ert
Πηγή: ert

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ YOUTUBE


Πολλές φορές απογοητευόμαστε με την ποιότητα των βίντεο του Youtube.  Δεν μπορούμε να διακρίνουμε γράμματα κλπ.  Ωστόσο, αν βάλετε τον κωδικό &fmt=18# στο τέλος του url του βίντο του Youtube, θα παρατηρήσετε τη διαφορά, ειδικά αν το βίντεο περιέχει θολά  γράμματα.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στο Πεκίνο, στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκίνησαν στις 15:08 ακριβώς, με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξής τους, υπό τους ήχους εκατοντάδων τυμπάνων, παρουσία δεκάδων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Χιλιάδες βεγγαλικά καταύγασαν τον ουρανό της κινεζικής πρωτεύουσας και το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, τη Φωλιά του Πουλιού, ενώ ακολούθησαν εκατοντάδες τυμπανιστές και τελετουργικές παραστάσεις, απεικόνιση του πανάρχαιου κινέζικου πολιτισμού.

Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Τζιντάο, ενώ την Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο βωμό ο Λι Νινγκ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής το 1984 στο Λος Αντζελες.

Ο Ηλίας Ηλιάδης έγινε ο πρώτος αθλητής των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων που πάτησε το πόδι του μέσα στη "Φωλιά του Πουλιού". Με τη γαλανόλευκη στα χέρια, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του τζούντο άνοιξε το "χορό" της παρέλασης των αθλητών, υπό τις ιαχές του πλήθους και με μουσική υπόκρουση από ορχήστρες από πέντε Ηπείρους.

Στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετέχουν αθλητές και αθλήτριες από 204 εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, αριθμός ρεκόρ, καθώς το 2004 στην Αθήνα μετείχαν 202, ενώ στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896 στην Αθήνα, είχαν πάρει μέρος μόλις 14 χώρες.
by ΑΠΕ - ΟΤΕΝΕΤ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΤΗΕ FINAL COUNTDOWN ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ


Λίγες ώρες απέμειναν πια για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Η τελετή θα αρχίση στη σημαδιακή ημερομηνία 08/08/2008 8.08 μμ και στην Ελλάδα θα προβάλλεται στις 15.08 μμ και θα διαρκέσει γύρω στις 4 ώρες.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Internet: Περισσότεροι οι Κινέζοι χρήστες Internet από τους Αμερικανούς

Περισσότεροι Κινέζοι παρά Αμερικάνοι σερφάρουν στο Internet σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε το Internet Network Information Center της Κίνας.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Κινέζοι web surfers ανέρχονται στα 253 εκατομμύρια!!!. Παράλληλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας Nielsen Online, οι Αμερικανοί χρήστες του Internet είναι μόλις 223,1 εκατομμύρια!!!
Βέβαια υπάρχει μεγάλη διαφορά στο ποσοστό διείσδυσης, αφού οι παραπάνω αριθμοί αντιστοιχούν στο 71% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ, και μόλις στο 19,1% του πληθυσμού της Κίνας. Πάντως και εδώ η Κίνα έχει το πάνω χέρι, καθώς με ένα μέσο εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης 18%, οι Κινέζοι surfers αναμένεται να φτάσουν τα 490 εκατομμύρια μέχρι το 2012!!!

Πηγή: Τhe Inquirer & otenet.gr

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ Η ΦΛΟΓΑ


Στον τελικό της προορισμό, στο Πεκίνο, βρίσκεται πλέον η Ολυμπιακή Φλόγα, για τους Αγώνες του Πεκίνου που ξεκινούν επίσημα την Παρασκευή. Οι περισσότεροι από τους 10.500 αθλητές που θα πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα βρίσκονται ήδη στο Πεκίνο. Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η τελευταία πρόβα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων "Πεκίνο 2008".


Μια πρόγευση από το θέαμα που ετοιμάζει για την τελετή έναρξης έδωσε το Πεκίνο μέσα από την Απαγορευμένη Πόλη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε εκεί και παραδόθηκε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Λίου Κι.

Υπό τις επευφημίες εκατοντάδων πολιτών, τη φλόγα πήρε στα χέρια του ένας από τους πιο γνωστούς Κινέζους αθλητές και παίκτης του ΝΒΑ Γιάο Μινγκ..

Πηγή: ert

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Στο Ολυμπιακό Χωριό η Ελλάδα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό με κάθε επισημότητα. Ο αρχηγός της αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, αντάλλαξε αναμνηστικά με τη δήμαρχο του Ολυμπιακού Χωριού, έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και ο εθνικός ύμνος ακούστηκε από τα μεγάφωνα στο χώρο υποδοχής του Ολυμπιακού Χωριού.

Πηγή: ert

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΤΟΞΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ

Υπερχλωρικό άλας ενδέχεται να εντόπισε στα δείγματα εδάφους που πήρε από τον πλανήτη Άρη το διαστημικό σκάφος «Φοίνιξ», σύμφωνα με επιστήμονες της NASA. Το υπερχλωρικό άλας, σημειώνεται, είναι μια δυνητικά τοξική ουσία που χρησιμοποιείται στα καύσιμα των πυραύλων.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε, πάντως, ότι χρειάζεται να γίνουν και άλλα τεστ για να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη υπερχλωρικού άλατος στο έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη και να αποκλειστεί η πιθανότητα ρύπανσης από το ίδιο το διαστημικό σκάφος.

Το υπερχλωρικό άλας είναι μια ουσία βλαβερή για τον άνθρωπο υπό ορισμένες συνθήκες. Η παρουσία του στο έδαφος του Άρη μπορεί να σημαίνει ότι ο πλανήτης δεν είναι τόσο φιλόξενος όσο πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες.

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ


Το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων βρίσκεται από σήμερα στην τροπαιοθήκη της Εθνικής ομάδας καθώς νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στον Πύργο την Λιθουανία με 57-50.

Το σύνολο του Γιώργου Βλασσόπουλου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λιθουανίας στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο κλειστό "Γιώργος Βασιλακόπουλος", και το σφύριγμα της λήξης βρήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πανηγυρίζει μία μεγαλειώδη νίκη με 57-50. Στον "μικρό τελικό" του Ευρωπαϊκού η Κροατία επικράτησε 73-68 της Γαλλίας και κατέκτησε το χάλκινο.

Τα δεκάλεπτα: 6-11, 27-25, 43-38, 57-50

Διαιτητές: Μούχβιτς, Κόλαρ, Μρντακ
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Μάντζαρης 2, Παπανικολάου 10, Γεωργάκης, Σλούκας 16 (8ρ), Παππάς 14 (7ρ), Κασελάκης 7 (9ρ), Σαρικόπουλος 8 (10ρ)
Λιθουανία (Μασάλσκις): Καϊρις, Σαπιέγκα, Πετσιουκεβίτσιους 4, Μπερτάσιους 8, Γκάσκα 9, Σλέζας 3, Μπιρούτα 2, Μοτιεγιούνας 17 (12ρ), Καντεβίτσιους 7

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιώργος Βλασσόπουλος δήλωσε μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης: "Ξεκινήσαμε τον τελικό με πολύ άγχος. Τα παιδιά είχαν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος όμως με την βοήθεια του κόσμου κατάφεραν σιγά-σιγά να το ξεπεράσουν και να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό. Η Λιθουανία δεν έδειξε κάτι το διαφορετικό, ήταν η ίδια ομάδα που κερδίσαμε σε αυτό το τουρνουά, σκόραρε περίπου τους ίδιους πόντους και δεν έκανε κάτι το διαφορετικό. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να συνεχίσουμε να παίζουμε την άμυνα που ξέρουμε και να επιδιώξουμε τον αιφνιδιασμό. Με αυτό τον τρόπο γύρισε το παιχνίδι υπέρ μας και ελέγξαμε τον ρυθμό".
Σε ποιον αφιερώνει αυτό το χρυσό μετάλλιο ο Γ. Βλασσόπουλος: "το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στην γυναίκα μου και στον αδελφό μου που με στήριξαν σε αυτή την δύσκολη διαδρομή". Όσο για τους ποιους θέλει να ευχαριστήσει... "Τους παίκτες μου γιατί είναι όλοι καταπληκτικοί αθλητές, χαρακτήρες και προσωπικότητες. Όλους όσους βρίσκονται σε αυτή την ομάδα. Σεραφείμ Θεοδοσίου, Γιώργος Προεστός, Σπύρος Βασιλακόπουλος, Γιώργος Κόνιαρης, Τηλέμαχος Τσαγκρώνης, Θάνος Μηλούσης είναι οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχημένη πορεία. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που μας παρείχε τα πάντα για να φτάσουμε έως εδώ". Όσο για την επόμενη μέρα: "Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για να έρθουν κι άλλα ταλέντα στο μπάσκετ. Μέσα από την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες".

Ζήσης Σαρικόπουλος: "Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι το σημαντικότερο επίτευγμα μέχρι τώρα στη ζωή μου. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει. Είχαμε πολύ άγχος στο ξεκίνημα όμως στην διάρκεια του αγώνα το αποβάλλαμε και φτάσαμε στην χρυσή νίκη. Το μετάλλιο το αφιερώνω στους γονείς μου και στην αδερφή μου".
Κώστας Παπανικολάου: "Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Βήμα-βήμα φτάσαμε σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Μπαίναμε σε κάθε αγώνα δυνατά και επιδιώξαμε να μην αφήσουμε κανέναν να μας απειλήσει. Στον τελικό είχαμε προβλήματα στην αρχή, όμως όταν ξεκινήσαμε το παιχνίδι που ξέρουμε πήραμε τη νίκη. Αυτή την επιτυχία την αφιερώνω στους συμπαίκτες μου και στους γονείς μου".
Γιώργος Βασιλακόπουλος (Πρόεδρος FIBA Europe): "Είναι διπλή η χαρά για μένα καθώς είναι η δεύτερη φορά που ως πρόεδρος της FIBA Europe απονέμω κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελληνική ομάδα".
Ανδρέας Μιαούλης (Πρόεδρος ΕΟΚ): "Είναι ένας θρίαμβος του Ελληνικού μπάσκετ. Ελπίζω να ακολουθήσει και η ανδρική ομάδα στο Πεκίνο".
Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γ.Γ. Ομοσπονδίας): "Η πολύ καλή διοργάνωση συνδυάστηκε με την επιτυχία της ομάδας. Το Ελληνικό μπάσκετ ζει και θα ζει".
Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ από την Εθνική Ομάδα Εφήβων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο μήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ξεκίνησε για τον ελληνικό αθλητισμό με τον καλύτερο τρόπο. Η Εθνική Εφήβων με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, τόσο στον αποψινό τελικό όσο και σε ολόκληρη τη διοργάνωση, μας έκανε όλους υπερήφανους. Οι πρωταθλητές μας απέδειξαν ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον. Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια, τους εύχομαι ολόψυχα υγεία και πολλές ακόμη μεγάλες επιτυχίες στα χρόνια που έρχονται".

Πηγή: ert

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Προκρίθηκε στον τελικό η Εθνική Μπάσκετ Εφήβων

Προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των εφήβων, ύστερα από την άνετη και εντυπωσιακή νίκη με 82-62 με αντίπαλο την Κροατία, στο κλειστό «Γιώργος Βασιλακόπουλος» στον Πύργο.

Αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 20:30 θα είναι η Λιθουανία, που επικράτησε στον ημιτελικό ενάντια στους Γάλλους με 79-55.

Οι δύο ομάδες του τελικού έχουν ξανασυναντηθεί πριν λίγες ημέρες, με την Ελλάδα να επικρατεί άνετα με 72-54.

Τα δεκάλεπτα: 28-9, 53-26, 68-44, 82-62

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Κατσίβελης 1, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 5 (1), Καραθανάσης 2, Παπανικολάου 19 (2), Γεωργάκης 2, Σλούκας 13 (1), Παππάς 15 (3), Κασελάκης 19 (3), Σαρικόπουλος 6.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Βλαντιμίρ Βάνιακ): Προστραν 15 (3), Μπιλόνοβατς 3 (1), Σμάλιαβιτς 11 (2), Ράμλιακ 2, Μπατουρ 9 (1), Ζούμπτσιτς 13 (2), Ραντόσεβιτς 3, Ντέλας 6.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: Εντοπίστηκε μεγάλη λίμνη στον Τιτάνα

Από την Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Ο Τιτάνας, ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, είναι πλέον και επίσημα το πρώτο διαστημικό σώμα στο οποίο επιβεβαιώνεται η ύπαρξη υγρού στοιχείου. Το διαστημικό σκάφος «Cassini», το οποίο τα τελευταία χρόνια εξερευνά τον Κρόνο και τα φεγγάρια του, είχε εντοπίσει την ύπαρξη πολλών περιοχών στον Τιτάνα οι οποίες ήταν σκοτεινές αλλά οι επιστήμονες δεν μπορούσαν αρχικά να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για λίμνες και θάλασσες ή αν ήταν περιοχές που αποτελούνταν από κάποιο μαύρο στερεό υλικό. Η μελέτη μιας εξ αυτών των περιοχών επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αφού, όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για μια τεράστια λίμνη υγρών υδρογονανθράκων. Βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο του δορυφόρου και έχει έκταση περίπου 20.000 τετραγωνικά χλμ., ελάχιστα μεγαλύτερη από τη λίμνη Οντάριο στον Καναδά. Γι΄ αυτό και οι επιστήμονες τής έδωσαν το ίδιο όνομα (Οntario Lacus). Επάνω, καλλιτεχνική απεικόνιση της λίμνης.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές


Ελέγχεται η μεγάλη φωτιά, που αποτέφρωσε αγροικίες και αγροτοδασικές εκτάσεις στο δήμο Τραγανού Ηλείας, καθώς και αυτές στο Δογάνι Κερατέας και στο Κάτω Σούλι Μαραθώνος. Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, κυρίως στη νησιωτική και νότια χώρα, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.