Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

iPod Next Generation


Τις νέες γενιές των προϊόντων της σειράς iPod παρουσίασε ο Steve Jobs στην εκδήλωση "Let’s Rock" που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. 

Στο iPod Touch 2G, η Apple έχει διατηρήσει όλα τα στοιχεία που έκαναν επιτυχημένο τον προκάτοχό του. Ωστόσο, η νέα συσκευή είναι λεπτότερη και διαθέτει ενσωματωμένα πλήκτρα ελέγχου της έντασης του ήχου και ενσωματωμένο ηχείο. Θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες 8GB, 16GB και 32GB.


Το iPod Nano 4G έχει υποστεί περισσότερες αλλαγές, αφού επιστρέφει σε form factor παρόμοιο με το Nano 2G. Είναι και αυτό λεπτότερο ενώ έχει προστεθεί μια "κυρτή" γυάλινη επιφάνεια πάνω από την οθόνη, ώστε η συσκευή να εναρμονίζεται με το γενικότερο σχεδιασμό της οικογένειας. Ανανεωμένο είναι και στο κομμάτι του interface ενώ πλέον διαθέτει και αυτό "accelerometer". Θα διατίθεται σε χωρητικότητες 8GB και 16GB και με νέα χρωματική παλέτα "Nano-chromatic", όπως την ονομάζει η Apple. 

Από τον αέρα της ανανέωσης δε θα μπορούσε να ξεφύγει και το iPod Classic. Χωρίς πολλές διαφορές, θα διατίθεται πλέον μόνο σε μία χωρητικότητα, αυτή των 120GB. 

Τέλος ο κύριος Jobs παρουσίασε και την 8η έκδοση της εφαρμογής iTunes που συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τα νέα iPods. Highlight της νέας έκδοσης, το χαρακτηριστικό "Genius", χάρη στο οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν playlists με μουσικά κομμάτια που δένουν καλύτερα μεταξύ τους.


Πηγή: PC MAGAZINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου