Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Συνέντευξη από την ομάδα του Greektube

Μιας και είχα καιρό να πάρω μια συνέντευξη, έβαλα το μυαλό μου κάτω και σκέφτηκα κάποια πιθανά sites. Ένα από αυτά που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το greektube. Επικοινώνησα με την ομάδα και με αστραπιαίες διαδικασίες ολοκληρώθηκε η συνέντευξη και ήταν έτοιμη να ανέβει.




1. Για τους αναγνώστες που δεν έχουν ιδέα: Τι ακριβώς είναι το greektube;

To Greektube είναι μία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης οπου η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση των μελών/επισκεπτών δεν περιορίζεται στον γραπτό λογο , αλλά δίνεται η δυνατότητα έκφρασης μέσω προσωπικών δημιουργιών οπτικοακουστικού υλικού (video) .
Αποτέλεσμα αυτής της υλοποίησης είναι η μια τεράστια πηγή πληροφορίών που απαρτίζεται απο ψυχαγωγικά, ενημερωτικά, αθλητικά και κάθε λογής βίντεο.
Ο κάθε επισκέπτης / μέλος έχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτή την βάση δεδομένων.
Προς διευκόλυνσή του παρέχονται εργαλεία περιήγησης - αναζήτησης προκειμένου να ανακαλύπτει υλικό εύκολα σχετικά με τα χόμπυ του και γενικά τα ενδιαφέροντά του.
Φυσικά ο δημιουργός ,που είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας της υπαρξης της σελίδας, μπορεί με ευκολία να ανεβάσει βίντεο χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση.
Το GREEKTUBE διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία συνεχίζει να αναπτύσσει και να δημιουργεί υπηρεσίες κάνοντας ακόμα πιο ευχάριστη τη διαδικτυακή εμπειρία του χρήστη.

2. Πότε ακριβώς υλοποιήθηκε η ιδέα για το greektube;

Η διαδικασία υλοποίησης ξεκίνησε στα τέλη του 2006 και η πρώτη online εμφάνιση έγινε στις 11 Φεβρουάριου του 2007 …Από τότε διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται!

3. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην αρχή;

Στον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του κατάφερε να κερδίσει το διαδικτυακό κοινό και να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες!

4. Πόσα μέλη αριθμεί σήμερα το site;

Τα εγγεγραμμένα μέλη ξεπερνάνε τα 65.000 και οι επισκέπτες υπολογίζονται άνω των 55.000 καθημερινώς.

5. Υπάρχουν ανάλογα ξένα site; Δηλαδή εκδόσεις του youtube σε άλλες
γλώσσες;


Υπάρχουν σίγουρα πολλά αγγλόφωνα , αλλά έχουν γίνει και προσπάθειες σαν τη δικά μας σε εθνικό επίπεδο αλλά και άλλα που είναι πολυγλωσσικά.
Σίγουρα έχουμε δει Κινέζικο, Γερμανικό, Ιταλικό!

6. Ποια είδη βίντεο είναι τα πιο δημοφιλή;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Δημοφιλές βίντεο μπορεί να είναι κάποιο αθλητικό γεγονός , για παράδειγμα ένα απόσπασμα τότε που νικήσαμε τους Αμερικανούς στο μουντομπάσκετ μέχρι μουσικά αστεία βίντεο ή ένα θέμα επικαιρότητας.

7. Πώς καταφέρατε να επιβιώσετε και να αναδειχτείτε ως ένας αξιοπρεπής ιστότοπος, ξεπερνώντας δεκάδες άλλες σελίδες με παρόμοιο σκεπτικό;

Το κοινωνικό προφίλ που προσφέρει το GREEKTUBE ίσως ήταν η χρυσή τομή για εμάς ώστε να καταφέρουμε να αναδειχτούμε στην Ελλάδα, στην Κύπρο και γενικά στο ελληνικό κοινό. Μέσα από το Forum αλλά και από email “ακούμε” τις προτάσεις και παρατηρήσεις των χρηστών, οι περισσότερες από τις οποίες υλοποιούνται. Έτσι, γινόμαστε ακόμα πιο προσιτοί.

8. Η πειρατεία της μουσικής βρίσκει σήμερα καταφύγιο σε σελίδες video-uploading σαν την δικιά σας. Αν θέλουμε να ακούσουμε ένα τραγούδι αμέσως λέμε «Μπες στην ΤΑΔΕ σελίδα και πάτα το». Ποια η δική σας γνώμη για αυτή την συνήθεια;

Δε θα χρησιμοποιούσαμε αυτή τη λεξη βασικά. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ακούσουν πρώτα τα τραγούδια από κάποιους δίσκους αγαπημένων ερμηνευτών τους και αργότερα να αγοράσουν το εκάστοτε cd, όπως έχει συμβεί πολλές φορές ακόμα και από εμάς τους ίδιους. Μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν και οι συνεργασίες των ίδιων δισκογραφικών εταιριών για να προάγουν τον κάθε ερμηνευτή και έτσι να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα έσοδά τους.

9. Συχνά λέμε χαριτολογώντας: «Θα σε τραβήξω βίντεο και θα σε ανεβάσω στο ίντερνετ». Έχετε συναντήσει περίπτωση δημοσίευσης προσβλητικού περιεχομένου, πορνογραφικού ή γενικά απρεπούς περιεχομένου που θίγει προσωπικές στιγμές; Τι πιστεύετε και ποια είναι η στάση σας απέναντι σ’ αυτό;

Είμαστε κάθετοι και αντίθετοι με τέτοιου είδους προθέσεις. Παρότι ανεβαίνουν εκατοντάδες βίντεο καθημερινά, είμαστε σε θέση να τα ελέγχουμε άμεσα και να τα αποδημοσιεύουμε. Επίσης, γίνεται σύσταση και στον χρήστη να μην προβεί σε δημοσίευση παρόμοιου υλικού καθώς δε θα του παρέχεται πλέον η δυνατότητα να ανεβάσει βίντεο ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου