Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΝΟΣ ΦΟΡΟΥΜ



O Ιντερνετικός τόπος έχει αρχίσει να γεμίζει με φόρουμς δίαφορων τύπων και έτσι σκεφτήκαμε να πάρουμε συνέντευξη από το διαχειριστή ενός απ'αυτά για να δούμε τι παίζει πίσω απ'αυτές τις σελίδες:


1. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες σου;

Οι αρμοδιότητες μου και πιστεύω οποιουδήποτε διαχειριστή είναι η σωστή λειτουργία ενός φόρουμ, η συνεχής επίβλεψη των post και η συμμόρφωση των μελών που δεν ακολουθούν τους κανόνες.

2. Πόσες ώρες χρειάζεται να αφιερώνεις στο forum, ως διαχειριστής (κατά μέσο όρο);

Εξαρτάται από το forum Και την επισκεψιμότητα του. Δεν υπάρχει κάποιο όριο.

3. Ποια από τα καθήκοντα σου σε δυσκολεύει να το βγάλεις εις πέρας;

Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία σε κανένα από τα forum που είμαι διαχειριστής. Σίγουρα το να επιβλέπεις σε όσο πιο τακτά διαστήματα μπορείς όλα τα Post είναι λίγο κουραστικό.

4. Σε πόσα forum έχεις υπάρξει/είσαι διαχειριστής (και σε ποια);
Στο lol.gr και στο tvonline.gr. Παλαιότερα υπήρξα διαχειριστής και σε forum διαγωνισμών από γνωστά περιοδικά και εταιρίες.

5. Σαν διαχειριστής forum, ποιο είναι το ποιο αστείο θέμα που έχεις δει;
Αν σκεφτούμε το Lol.gr μπορώ να πω άνετα πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο διότι η βασική θεματολογία του είναι τ’ ανέκδοτα και γενικά ότι έχει να κάνει με γέλιο.

6. Οι σχέσεις διαχειριστή – άλλα μέλη, πώς είναι συνήθως;

Συνήθως τα μέλη σπάνια ανοίγουν κουβέντα με έναν διαχειριστή, τον θεωρούν κάτι σαν τον «μπαμπά» του forum ο οποίος επεμβαίνει μόνο για να «μαλώσει-συμμορφώσει» τα μέλη του. Αυτό κάνει την δουλειά του διαχειριστή λίγο πιο βαρετή…

7. Πόσους MODERATORS προτιμάς να έχεις;

Κι εδώ εξαρτάτε από το forum αλλά και από του Moderators. Αν δηλαδή ένας Moderator σπαταλάει πολύ χρόνο μέσα στο forum τότε μπορείς και με έναν-δύο να κουμαντάρεις ένα απλό forum.

8. Οι κανόνες ενός forum πώς ορίζονται;

Συνήθως από την θεματολογία. Πάρα ταύτα θα δείτε ότι στα περισσότερα forum οι κανόνες είναι ίδιοι: «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές»…

9. Καταπατούνται συχνά οι κανόνες των forums από άλλα μέλη;

Σχεδόν καθημερινά. Σε μερικά κάνεις τα στραβά μάτια (όπως στην χρησιμοποίηση greeklish) αλλά σε μερικά επεμβαίνεις είτε να διορθώσεις το Post είτε να τιμωρήσεις τον συγγραφέα.

10. Έχεις κάνει πολλές φορές αποκλεισμό σε μέλη;

Ναι, ιδικά σε μέλη που γράφονται με μοναδικό σκοπό να κάνουν διαφήμιση της ιστοσελίδας τους (τα περισσότερα είναι πορνογραφικού περιεχομένου) ή να βρίσουν άλλα μέλη. Μόλις αντιληφθώ κάτι τέτοιο τότε περνάω αμέσως στην λύση του ban.

11. Τι σε εκνευρίζει πιο πολύ σε αυτή τη δουλειά;

Τίποτα συγκεκριμένο. Ίσως οι πολλές – αστείες ερωτήσεις από διάφορα μέλη που έρχονται σαν «βροχή» στο pm μου. Ερωτήσεις του τύπου “Tώρα που γράφτηκα τι κάνω;”

12. Έρχονται στιγμές που σκέφτεσαι: «Μακάρι να μην ήμουν διαχειριστής»;
Όχι, δεν μου έχει συμβεί. Αν το έβλεπα σαν αγγαρεία τότε σίγουρα δεν θα το έκανα. Πάντα υπάρχει η λύση της φυγής… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου