Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Microsoft ®

Πρίν 33 χρόνια...
Στις 29 Νοεμβρίου του 1975 δύο νεαροί επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους "Microsoft". Αυτή η επιχείρηση έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, με σχεδόν μονοπωλιακό χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής!

Η περιπέτεια του Μπιλ Γκέιτς με τους υπολογιστές ξεκίνησε όταν ήταν 13 χρονών. Εκείνη την εποχή φοιτούσε με τον δύο χρόνια μεγαλύτερό του Πολ Άλεν στο Γυμνάσιο του Λέικσαϊντ, στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Και οι δύο μοιράζονταν το ίδιο πάθος για τις νέες τεχνολογίες.

Η φιλία τους συνεχίστηκε και στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Όταν ήταν φοιτητές, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού για τους προσωπικούς υπολογιστές, με βάση τη γλώσσα BASIC.

Όταν έγινε γνωστή η δουλειά τους, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιριών της εποχής. Η εταιρία υπολογιστών ΜΙΤS εξεδήλωσε την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί τους και οι δύο φίλοι δημιούργησαν τη Microsoft προκειμένου να την προμηθεύουν με μικροϋπολογιστικό λογισμικό - microcomputer software. Από τα πρώτα συνθετικά των δύο αυτών λέξεω προήλθε και η ονομασία της νέας εταιρίας.

Ο φόρτος εργασίας δεν επέτρεψε στον Μπιλ Γκέιτς να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ, παρά μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν ήδη φτασμένος επιχειρηματίας και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

pakys & sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου