Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Διαδηλώσεις κατά της βίας (;)


Αυτό τον καιρό οι ημέρες είναι αφιερωμένες στην μνήμη του αδικοχαμένου συμμαθητή μας Αλέξη. Η πλειοψηφία των πολιτών διαδήλωσε και διαδηλώνει κατά της βίας. Είδαμε σήμερα και το ειρηνικό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Όλα ωραία. Μπράβο.

Γιατί όμως να βρίσκουν συνέχεια την ευκαιρία οι αναρχικοί να μαυρίζουν αυτή την προσπάθεια; Γιατί πρέπει μια σοβαρή διαδήλωση να την ξεφτιλίζουμε με αυτόν τον τρόπο; Γιατί αυτές οι μέρες, που είναι ημέρες μνήμης να μετατρέπουν την Αθήνα και όλες τις πόλεις της χώρας σε εμπόλεμες περιοχές; Γιατί να βγαίνει όλος ο θυμός στα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια;

Πολύ βασικά και δύσκολο να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα που θέτει ο κάθε θεατής αυτών των γεγονότων. Και ας μην περιοριστούμε μόνο στην βδομάδα που διανύουμε. Ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν: Ας πάμε στις ετήσιες επετείους του Πολυτεχνείου. Κάθε χρόνο εκείνη την μέρα ξεφυτρώνουν "κουκουλοφόροι" που καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Αυτός είναι πολιτισμός;

Και τέλος πάντων, αυτοί οι 50-100-200 άνθρωποι που ασυδοτούν δεν μπορούν να συλληφθούν από τις αρχές, έτσι ώστε να αποκτήσουν σοβαρότητα οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια. Μπορεί νομίζω ο καθένας να διαμαρτυρηθεί και χωρίς να σπάσει του κάθε ιδιώτη το μαγαζί. ΜΠΟΡΕΙ (;)

Αν θέλετε αφήστε ένα σχόλιο με την γνώμη σας πατώντας στο σύνδεσμο "Σχόλια" που βρίσκεται στο τέλος αυτής της ανάρτησης:

3 σχόλια:

  1. θα πρέπει όμως όλοι να σκεφτούμε, ότι αυτοί που σπάνε και καίνε, δεν είναι οι πραγματικοί αναρχικοί.Και γι'αυτό, δεν πρέπει να ρίχνουμε πάντα την ευθύνη στους αναρχικούς, αλλά σε άτομα τα οποία πηγαίνουν σε διαδηλώσεις μόνο και μόνο για να περάσουν την ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω εν μερη με τον παραπανω...
    Ποιος πηγαινει σε μια πορεια μερα Κυριακη για να περασει τον χρονο του απλα...:S
    Oλοι ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι που τα σπανε και αν δεν ξερετε απλα πηγαιντε σε μια πορεια να δειτε..
    Οι γνωστοι αγνωστοι που τα σπανε δεν ειναι τπτ αλλο απο τους καθηστερημενους που καθε μερα κοβουν βολτες κανοντας σουζες γυρω απο τα σχολεια....:)
    Oι γνωστοι σε ολους μας Καγκουρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή που τα σπάνε στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κακομαθημένα παιδια των βορείων προαστίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή