Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Φυσικό....Viagra το δηλητήριο της αράχνης

Από το © TO ΒΗΜΑ ΟΝline
ΛΟΝΔΙΝΟ. Αμερικανοί ερευνητές συνδυάζοντας δύο προηγμένες μεθόδους μοριακής ανάλυσης διεπίστωσαν ότι το δηλητήριο της αράχνης περιέχει ορισμένα συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ανδρικής ανικανότητας καθώς και άλλων παθήσεων, όπως η αρθρίτιδα.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κορνέλ χρησιμοποίησαν μια μέθοδο που ονομάζεται φασματοσκοπία μαγνητικού συντονισμού που μελετά τη δομή των μορίων και συνδυαστικά τη μέθοδο φασματομέτρησης μάζας με την οποία υπολογίζεται το βάρος των μορίων.

Ανέλυσαν με αυτόν τον τρόπο το δηλητήριο περίπου 70 ειδών αράχνης, άλλα εκ των οποίων προκαλούν απλά πόνο, άλλα γάγγραινα και ορισμένα οδηγούν ακόμη και στον θάνατο.

«Η τεχνική που
χρησιμοποιήσαμε μας οδήγησε σε μια αναπάντεχη ανακάλυψη,αφού εντοπίσαμε άγνωστες ουσίες,παρά το γεγονός ότι τα δηλητήρια αυτά έχουν αναλυθεί σε βάθος από χημικούς και βιολόγους. Πρόκειται για χημικά συστατικά που φαίνεται ότι έχουν πολύ σημαντικές ιδιότητες. Βέβαια,επειδή μόλις τις ανακαλύψαμε και ακόμη βρισκόμαστε στην προσπάθεια κατανόησης των ιδιοτήτων τους, δεν μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα αν και τι είδους χρήση μπορεί να έχουν. Σε πρώτη φάση διαφαίνονται ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της αρθρίτιδας αλλά και της ανδρικής ανικανότητας» δήλωσε στην «Daily Τelegraph» o καθηγητής Φρανκ Σρέντερ, επικεφαλής της έρευνας.

Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής στην έρευνα των χημικών παραγόντων και άλλων ζώων, από σπονδυλωτά ως και θηλαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου