Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Έρευνα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο Internet

Η ομάδα Internet Safety Technical Task Force συγκροτήθηκε πρόσφατα με στόχο να μελετήσει, μεταξύ άλλων, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα, και αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα παιδιά δεν προέρχεται από τους ενηλίκους, αλλά από τα ίδια τα παιδιά.

- Ειδικότερα, οι αναλυτές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν εκτίθενται όλοι οι ανήλικοι στους ίδιους κινδύνους, ακόμη κι αν επισκέπτονται τις ίδιες ακριβώς ιστοσελίδες. Το πόρισμα αναφέρει ότι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο Διαδίκτυο έχουν αντίστοιχα ζητήματα και στην καθημερινή τους ζωή. Με άλλα λόγια, οι ερευνητές συσχετίζουν την προβληματική πλοήγηση στο Internet με προσωπικά, οικογενειακά ή άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι εκτός Διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο κίνδυνος σεξουαλικής εκμετάλλευσης από ενηλίκους είναι μεν υπαρκτός, ωστόσο φαίνεται ότι είναι υπερεκτιμημένος, με δεδομένο ότι αυτές οι περιπτώσεις λαμβάνουν έκταση στα ΜΜΕ κι επομένως εντυπώνονται πολύ εύκολα στη συνείδηση του κοινού.

Πηγή: pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου