Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Streetpanthers: Οι πάνθηρες των δρόμων


Οι streetpanthers ξεκίνησαν στο τέλος του 2006 στη Θεσσαλονίκη. Τι κάνουν; Απηυδησμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στους Ελληνικούς δρόμους και πεζοδρόμια με τους παράνομους να παρκάρουν όπου θέλουν, αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι'αυτό. Οι ίδιοι λένε:

"Δεν αρκούμασταν να περιμένουμε πότε η πολιτεία –το κράτος, ο δήμος, η αστυνομία– θα ξυπνούσαν. Καταλάβαμε πως με τα "θα-θα" θα φτάναμε να γεράσουμε και ακόμα θα περιμέναμε τα πράγματα να διορθωθούν. Έπρεπε να κάνουμε κάτι.

Ο ακτιβισμός έχει το κόστος του. Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν συγκρουστούμε με τα κατεστημένα: τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας (καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα περπατάνε), το βόλεμά μας (να κάνω εγώ τη δουλειά μου κι ας πάνε στο διά*** όλοι οι άλλοι), την αδιαφορία μας (εγώ θα σώσω τον κόσμο;)

Γι’ αυτό αναλάβαμε δράση. Τέρμα η ανοχή και τα παρακάλια. Όποιος δεν συμμορφώνεται, να πληρώνει το τίμημα επιτόπου. Μπορεί να ακούγεται σαν “να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας” αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Και μην ξεχνάτε: οι παράνομοι έκαναν πρώτοι την αρχή!"

Κολλούνε λοιπόν διάφορα χιουμοριστικά αυτοκόλλητα, που "δείχνουν τον τρόπο σκέψης των οδηγών" σε αυτοκίνητα παράνομα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια. Έχουν επίσης φόρμα παραγγελίας για όποιον θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους

www.streetpanthers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου