Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών @ Χαλκίδα


Αφιερωμένο στον Χαλκιδέο μουσικοσυνθέτη Νίκο Σκαλκώτα, για τα 60 χρόνια απο το θάνατό του, είναι το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων για 4 - 5 - 6 Σεπτεμβρίου 2009.

Η Χαλκίδα επιτέλους «ξυπνάει» πολιτιστικά και αρχίζει να τιμά και να εξυμνεί το έργο σπουδαίων ανθρώπων, παιδιά της, που το μέγεθος της προσωπικότητάς τους και ο τρόπος που υπηρέτησαν την τέχνη, έκαναν γνωστή την πόλη μας σε κάθε άκρη της γης. Η ιστορία της Χαλκίδας και η πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάει μέσα της αυτή η πόλη, δυστυχώς έμειναν ανεκμετάλλευτα και κλεισμένα στο σεντούκι του χρόνου.

Από τα σημαντικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού, επιτρέψτε μας να θεωρούμε, το αφιέρωμα στον μεγάλο Χαλκιδέο Μουσικοσυνθέτη, που μάγεψε με το βιολί και τις μελωδίες του όλο τον κόσμο και αναγνωρίστηκε διεθνώς για το έργο και την προσφορά του στη μουσική.

Ο Δήμος Χαλκιδέων φέτος διοργανώνει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Νίκο Σκαλκώτα για τα 60 χρόνια από το θάνατό του.
Άλλωστε δε δύναται να έχουν γραφτεί βιβλία για τον Χαλκιδέο συνθέτη, άλλοι Δήμοι της χώρας να έχουν ήδη πραγματοποιήσει εκδηλώσεις τιμής στον μουσικοσυνθέτη και η γενέτειρα του, να παρακολουθεί ως θεατής.

Μακάρι, η υλοποίηση του τριήμερου φεστιβάλ και η προβολή που θα του δοθεί να αποτελέσουν και την απαρχή για τη δημιουργία ενός Μουσείου – Νίκου Σκαλκώτα – στο Δήμο Χαλκιδέων, όπου εκεί θα διεκδικήσουν οι τοπικές αρχές το βιολί και προσωπικά του αντικείμενα, που σήμερα εκτίθενται εκτός ορίων Χαλκίδας… Εξάλλου χώροι κατάλληλοι υπάρχουν στην πόλη!

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χαλκίδας, Πέτρος Ν.Πρόκος, η βοήθεια του οποίου στη διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι πολύτιμη, όπως δήλωσε στο eviaportal «ετοιμάζεται κάτι πολύ δυνατό, που θα ενθουσιάσει τους Χαλκιδέους και όσους επισκέπτες βρεθούν εκείνες της ημέρες στην πόλη μας». Άλλωστε, πάντα η συμμετοχή της ΦΟΔΧ σε εκδηλώσεις, αποτελεί εγγύηση για το ποιοτικό αποτέλεσμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου