Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αρχίζουν να ξυπνάνε...

Παρακολουθήσαμε όλοι τα γεγονότα περί του κλεισίματος του gamato.info
Πολλές οι εντυπώσεις. Άλλοι λένε μπράβο στην ΕΠΟM που πολεμά την πειρατεία και άλλοι λένε τι είναι αυτά τα πράγματα, από πού θα κατεβάζουμε τώρα;

Αρχίζει σιγά σιγά λοιπόν να ξυπνάει η πολιτεία και να προσπαθεί να πολεμήσει τους πειρατές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (link) "οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, τρία άτομα στην Αθήνα και άλλα τρία στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πέλλα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι επτά σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο εξωτερικοί, πέντε φορητοί υπολογιστές, εξακόσιοι τέσσερις οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής: "η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών, Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.ά. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή".

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά:
  • Τι θα γίνει με τον διαμοιρασμό αρχείων torrent ;
  • Πώς θα καταπολεμηθεί η πειρατεία που παρόλο που κάνει καλό στην τσέπη μας, είναι ανήθικο και δεν σέβεται την δουλειά των καλλιτεχνών.
  • Χωρίς να έχουν οι καλλιτέχνες έσοδα, πώς θα συνεχίσουν το δημιουργικό τους έργο;
  • Αν δεν υπάρχουν έσοδα, μήπως κατακλυστούμε από φτηνά ήθη και θεάματα όπως τραγουδίστριες με φωνή-κορμάρα και ό,τι συνεπάγεται αυτού;
pakys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου