Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Το Facebook φιλοδοξεί να εξαπλωθεί σε όλο το Ίντερνετ

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, το Facebook, έχει θέσει ως στόχο να διεισδύσει παντού στο διαδίκτυο, μετατρέποντας κάθε site σε μια «ντε φάκτο» σελίδα του. Το δίκτυο ήδη ανακοίνωσε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, που υποβοηθούν τα μέλη του να «μεταφέρουν» τις ταυτότητες και τους φίλους τους οπουδήποτε περιπλανώνται στο Ίντερνετ.


Το Facebook, όπως δήλωσε σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει πάνω από 400 εκατ. μέλη διεθνώς και ο αριθμός των χρηστών του αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό από ποτέ.

Τα νέα στοιχεία του δικτύου θα συνδέουν καλύτερα την πλατφόρμα του Facebook με τα άλλα sites, έτσι ώστε τα μέλη του θα μπορούν να βλέπουν πληροφορίες που σχετίζονται με το προφίλ τους και τα ενδιαφέροντά τους, όπου κι αν βρίσκονται στο Web.

Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, η βασική ιδέα είναι να καταστεί το Facebook το επίκεντρο σε μια όλο και πιο κοινωνική και εξατομικευμένη εμπειρία που θα έχει στο μέλλον ο χρήστης του διαδικτύου.

Από το 2004, όταν δημιουργήθηκε σε έναν φοιτητικό κοιτώνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μέχρι σήμερα το Facebook έχει εμφανίσει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Είναι ήδη το Νο 4 site σε επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ και, από φέτος τον Ιανουάριο, εκθρόνισε το Google από την πρώτη θέση, όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των σελίδων που ανοίγουν οι χρήστες. Παράλληλα, έχει ήδη αρχίσει να βγάζει αρκετά κέρδη.

2 σχόλια:

  1. ΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ,Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΑΝΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΜΩΣ,ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK,ΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που λες Ανώνυμε είναι όταν γίνεται κατάχρηση των δυνατοτήτων του. Αλλιώς η ιδέα της κοινωνικής δικτύωσης μέσω ίντερνετ είναι πολύ προχωρημένη και γεφυρώνει ανθρώπους που είχαν χάσει επαφή λόγω απόστασης και άλλων παραγόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή