Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Κανείς δεν είναι ασφαλής στο internet!

Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις φήμες που έφεραν τον Πρόεδρο Nicolas Sarkozy να έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης. Συγκεκριμένα, οι αρχές διαπίστωσαν ότι hackers κατάφεραν να μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Γάλλου Προέδρου, αποσπώντας χρηματικό ποσό που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

- Ο Πρόεδρος Sarkozy είχε τις τελευταίες ημέρες υπόνοιες ότι κάτι περίεργο συμβαίνει σε έναν από τους λογαριασμούς που διατηρεί σε γαλλική τράπεζα. Η έρευνα των αρχών αποκάλυψε ότι οι hackers κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας, προχωρώντας σε αρκετές μεταφορές κεφαλαίων.

Ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας Καταναλωτή Luc Chatel δήλωσε ότι οι ένοχοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν. "Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν είναι άτρωτα. Τα έως τώρα κρούσματα είναι αρκετά σπάνια, ώστε να μην έχουμε οργανωθεί σωστά, πλην όμως αρκετά σοβαρά, ώστε να καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων", είπε ο κ. Chatel.

Αν και τα ποσά που υπεκλάπησαν δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συμβάν συνιστά σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία των διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών. Φυσικά, το θέμα δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αλλά το σύνολο του τραπεζικού κλάδου που δραστηριοποιείται στο internet.

Πηγή: The Guardian & OTENET.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου