Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

"Τα νέα της ημέρας"

Σήμερα καθώς έψαχνα στο internet "τρακέρνω" πάνω σε μια αξιοπερίεργη είδηση.
Ήταν από ΤΟ ΒΗΜΑ, και είχε τον τίτλο:
"ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ 56 ΕΤΩΝ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ"
Ακριβώς αυτό!
Λέγεται Τζένιφερ Φιγκ, και είναι η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να διασχίσε τον Ατλαντικό. Ξεκίνησε από το "Πράσινο Ακρωτήρι" της Αφρικής (δυτική Αφρική) και έφτασε μετά από 24 ημέρες κολύμπι, στις ακτές του Τρίνινταντ.
Κολυμπούσε 8 ώρες την μέρα, μέσα σε ένα κλουβί για να μην την φάνε οι καρχαρίες. Και δεν της φτάνει αυτό, το ταξίδι λέει συνεχίζετε. Είμαι περίεργος να δω πόσο ακόμα θα κολυμπάει.

Όλοι μας έχουμε ακουστά το διαδικτυακό χώρο "FACEBOOK". Είναι μια on-line κοινότητα, η οποία εδώ που τα λέμε δεν χρησιμεύει σε τίποτα, εκτός από τις γνωριμίες.
Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, το Facebook είναι απαραίτητο για τους Έλληνες.
Σύμφωνα με τελευταία έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο μέσος Έλληνας χρήστης του Facebook είναι ηλικίας 18-35 ετών, το επισκέπτεται 2-3 φορές καθημερινά, αφιερώνει κατά μέσο όρο 10-15 λεπτά ανά επίσκεψη και οι κύριες ασχολίες του είναι να επικοινωνεί και να μαθαίνει προσωπικά στοιχεία των φίλων του, να αναζητά παλιούς φίλους και γνωστούς, αλλά και να ασχολείται με τα παιχνίδια και τις διάφορες εφαρμογές που παρέχει η εν λόγω ιστοσελίδα.
Τα συμπεράσματα δικά σας....

Ένα τελευταίο θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι οι e-παγίδες που κρύβει το διαδίκτυο.
Πρέπει όλοι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και 14.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ 7 στα 10 Ελληνόπουλα πέφτουν σε παγίδες.
Πάνω από τους μισούς γονείς αγνοούν τη χρήση του Ίντερνετ και αδυνατούν να ελέγξουν τα παιδιά τους και χαρακτηρίζονται "Ηλεκτρονικώς αναλφάβητοι"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 50 έφηβοι- ανάμεσά τους και μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού- έχουν απευθυνθεί τους τελευταίους 12 μήνες στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Π.&Α. Κυριακού με συμπτώματα εθισμού στο Ίντερνετ.

Αυτά για σήμερα...
Τα λέμε και...προσοχή στις μπανανόφλουδες!
pakys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου