Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Καμπανάκι για τα κινητά!!!

"Ποτέ το κινητό στο αφτί, πάντοτε μακριά από το σώμα και συνομιλία με χρήση hands free με καλώδιo"

"Πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σε 15 χρόνια όγκο στον εγκέφαλο διατρέχουν τα παιδιά που χρησιμοποιούν το κινητό βάζοντάς το στο αφτί, συγκρινόμενα με τα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητά"
Από δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Τρομακτικά αποτελέσματα έχουν, λοιπόν, τα κινητά στα νέα παιδιά κυρίως. Δεν ξέρω πως, αλλά τα τελευταία χρόνια το κινητό παρ΄όλο που δεν είναι καθόλου απαραίτητο σε νέους, έχει γίνει μόδα και κατά συνέπεια αδιάσπαστο καθημερινό αντικείμενο του νέου. Γενικά γίνεται μια κατάχρηση της έννοιας του κινητού τηλεφώνου.
Κι αυτό δεν το λέω έτσι... Μπορείται να το συμπαιράνεται κι εσείς από την συνέχεια του δημοσιεύματος:

"Στην Ελλάδα τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας δείχνουν ότι το 87% των παιδιών ηλικίας 12-15 χρόνων χρησιμοποιεί κινητό, ενώ στις ηλικίες γύρω από τα 10 το αντίστοιχο ποσοστό είναι λίγο χαμηλότερο (74%)."
Από δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Το βρίσκω βλακία και μάλιστα μεγάλη βλακία, το να παίρνει κάποιος το κινητό στο σχολείο ή οπουδήποτε αλλού. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις ανάγκης, όπως να πάρει κάποιος τον γονιό του τηλέφωνο (το 90% μόνο για αυτό το σκοπό δεν το χρειάζεται, αλλά ας μην το αναλύσουμε).

Τέλος πάντων, όλοι οι νέοι είμαστε θύμα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας που έχουν κάνει το κινητό μόδα. Μας είπαν ότι είναι χρήσιμο και θα είμαστε μάγκες αν το κουβαλάμε μαζί μας πάντα και εμείς τους πιστέψαμε.
Κλείνοντας παραθέτω ακόμα ένα απόσπασμα του δημοσιεύματος:


"Ο κίνδυνος ειδικά για τους νέους είναι υπαρκτός, εάν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κινητό στο αφτί. Γι’ αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του: Ποτέ το κινητό στο αφτί, πάντοτε μακριά από το σώμα και συνομιλία με χρήση hands free με καλώδιο»."
Από δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

2 σχόλια: