Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ας πούμε και λίγα αθλητικά...

Το θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι γιατί το μπάσκετ να είναι τόσο παραγκωνισμένο.

Από τότε που το μπάσκετ άρχισε να μ'αρέσει πιο πολύ απ'το ποδόσφαιρο παρατήρησα πως δεν δίνεται στο άθλημα η προσοχή που του αξίζει...Θα μου πεις πως αυτά είναι γούστα του καθένα, άμα δεν του αρέσει το μπάσκετ, δεν το παρακολουθεί.


Αλλά εγώ δεν εννοώ αυτό. Δεν εννοώ πως δεν έχει αρκετούς φιλάθλους. Εννοώ πως τα Μέσα το έχουν ξεπεταγμένο. Και τα υπόλοιπα αθλήματα επίσης. Τα 3/4 μιας αθλητικής εφημερίδας είναι για ποδόσφαιρο, για το μπάσκετ έχει 3 σελίδες, να μην πω για βόλλεϋ, πόλο κλπ που είναι μια στήλη και αν. Στις αθλητικές ειδήσεις στην τηλεόραση; Λίγο πριν τον τελικό κυπέλλου και ούτε που τον ανέφεραν...

Από μία μόνο πλευρά πιστεύω πως είναι καλό. Αν τα άλλα αθλήματα έπαιρναν την προσοχή και τα ρεπορτάζ που γίνονται για το ποδόσφαιρο, τότε θα είχαν την ίδια βρώμα με αυτό. Δεν λέω πως δεν έχουν και τώρα, απλά λέω πως θα γίνονταν απείρως πιο βρώμικα.

Απ'την άλλη, δεν πιστεύω να υπάρχει αμφιβολία πως η Ελλάδα είναι μπασκετικός λαός. Δεν λέω μόνο για το Εθνικό επίπεδο, αλλά και για το Συλλογικό. Στο ποδόσφαιρο πείραμε ένα ευρωπαϊκό, κι αυτό πειρατικό ήταν...Αλλά ποια ήταν η τελευταία φορά που Ελληνική ομάδα κέρδισε Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν είναι ντροπή μια ελληνική ομάδα να παίζει στον τελικό της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ και να μην το δείχνει η κρατική τηλεόραση, ενώ δείχνει τα φιλικά του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο, με την κωλοπετεινίτσα για την προετοιμασία για το πρωτάθλημα;

Επαναλαμβάνω, δεν υποστηρίζω ότι το μπάσκετ, το βόλλεϋ, το πόλο, το τένις και όλα τα άλλα αθλήματα δεν έχουν πολλούς οπαδούς, ούτε κατηγορώ επειδή δεν έχουν περισσότερους. Απλά πιστεύω πως ο χρόνος ενημέρωσης θα έπρεπε να είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε όλα. Γιατί είναι κι αυτό μια πτυχή που θα μπορούσε να βοηθήσει στην μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου