Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

"ANTIO ΠΕΚΙΝΟ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΟΝΔΙΝΟ"

Ακόμη μια φορά οι Κινέζοι προσπάθησαν να τραβήξουν τα μάτια και τις εντυπώσεις του κόσμου πάνω τους, παρουσιάζοντας την τελετή λήξης της 29ης Ολυμπιάδας στο Πεκίνο.

Η τελετή άρχισε με θεαματικά πυροτεχνήματα. Στην συνέχει ακολουθησε η εντυπωσιακή και πανυγηρική είσοδος των 10.708 αθλητών που πήραν μέρος στους αγώνες. Σημαιοφόρος για την χώρα μας, που μπήκε πρώτη στο στάδιο, ήταν με μεγάλη της τιμή η Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Ακολούθησε η έπαρση της ελληνικής σημαίας υπό την υπόκρουση του εθνικού ύμνου. Την Ολυμπιακή σημαία παρέλαβε ο Μπορίς Τζόνσον, δήμαρχος του Λονδίνου. Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τρίτη φορά, αφού προηγήθηκαν οι δοργανώσεις του 1908 και του 1948.

Στην επείδηξη που ακολούθησε, η οποία ήταν ένα αφιέρωμα στο Λονδίνο, παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία τις πόλης, όπως τα κόκκινα λεωφορεία, διάσημοι τραγουδιστές και ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το σβήσιμο της φλόγας ήταν καθαρά τηλεοπτικό, με την γιγαντοοθώνη του σταδίου να προβάλει στιγμιότυπα των αγώνων και με 396 συντελεστές να την αναπαριστούν στο κέντρο του γηπέδου και στον "πύργο των αναμνήσεων" που σχημάτισαν.

Ακολούθησε το πάρτι μέσα στην "φωλιά του πουλιού"
by pakys

Πείτε μας την γνώμη σας αφήνοντας ένα σχόλιο ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου