Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΦΑΒΟΡΙ

Πριν τον αγώνα, το αστέρι της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Τζινόμπιλι, είχε πει πως θα ήταν ένα δύσκολο ματς, ωστόσο η Αργεντινή ήταν το φαβορί. Στο γήπεδο όμως, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε. Το παιχνίδι παίχτηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο Βασίλης σπανούλης δεν κατάφερε αυτό που έκανε στο Ευρωμπάσκετ του 2007 με την Κροατία, και η Αργεντινή πήρε τη νίκη με δύο πόντους διαφορά. Αυτός ο αγώνας ήταν ο μοναδικός προημιτελικός του τουρνουά που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συγκρούονταν δύο μεγάλες δυνάμεις του διεθνούς μπάσκετ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Γνωρίζαμε ότι η Αργεντινή είναι μία ομάδα έμπειρη και με προσωπικότητες. Μαχητές. Ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ αυτά τα ματς. Το να συμμετέχουμε σε αυτά τα ματς, άσχετα αν νικάμε, είναι μεγάλη προβολή για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα μπορούσε αυτό το ματς να ήταν για μετάλλιο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είδατε πως κύλησαν. Εμείς έτυχε να παίξουμε με μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν στεκόμαστε εκεί. Θέλουμε να παίζουμε με τους πιο δυνατούς. Εμείς είχαμε το τελευταίο σουτ, το οποίο θα μπορούσαμε και να το είχαμε βάλει. Οι αντίπαλοί μας έβαλαν μερικά πολύ δύσκολα σουτ, αλλά έτσι ήταν το παιχνίδι. Εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι, με θέληση, με πάθος μέχρι το τελευταίο σουτ. Αυτό πιστεύω ότι είναι πιο σπουδαίο από το να κερδίσεις ένα παιχνίδι που μπορεί να σε πάει σε έναν ημιτελικό, αλλά που δε θα έχεις ζήσει αυτή την προσπάθεια λεπτό προς λεπτό. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος γι` αυτή την ομάδα. Τα παιδιά δείχνουν μία ιδιαίτερη συμπεριφορά και ως αθλητές και ως άνθρωποι και νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους δημιουργώντας τη δική τους Ιστορία. Επειδή μπάσκετ δεν είναι ένας παίκτης, προτιμούμε μέσα στο γήπεδο να έχουμε πολλές διαφορετικές λύσεις. Έτσι γινόμαστε πιο καλοί και σε τέτοιες προκλήσεις έχουμε περισσότερες απαντήσεις. Η ομάδα γενικά έπαιξε καλό μπάσκετ και συζητήθηκε από πάρα πολλούς. Θέλουμε να παίζουμε ακόμη καλύτερα και αυτός είναι ο στόχος. Η ομάδα σε κάθε συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίζεται και καλύτερη. Μπορεί η θέση της να μην είναι καλύτερη, ωστόσο καταξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως μία από τις καλύτερες ομάδες. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι παίζαμε με μία ομάδα που μπορούσαμε να περάσουμε ένα ήσυχο βράδυ. Ήξερα ότι αυτό το ματς θα παιζόταν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι το τελευταίο σουτ. Εμείς το κάναμε αυτό το σουτ, εμείς το χάσαμε. Εν συγκρίσει με τα δύο προηγούμενα Ολυμπιακά τουρνουά ήμασταν καλύτεροι. Η εθνική ομάδα είναι πάνω απ` όλου μας».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και οι δύο ομάδες προσπάθησαν πολύ σκληρά. Δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε τα μικρά πράγματα που έκανε η Αργεντινή μέσα στο παιχνίδι, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε να προκριθούμε στα ημιτελικά, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε μερικά εύκολα καλάθια, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί μας απαντούσαν με τρίποντα. Αυτό τους έδωσε το ψυχολογικό αβαντάζ για να κερδίσουν το ματς. Η Ελλάδα διαθέτει σπουδαία ομάδα, νέους παίκτες και μπορεί στο μέλλον να τα πάει καλύτερα».

«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πικρή. Πικρή είναι η γεύση που έχουμε τώρα. Δεν ήρθαμε εδώ ως διάττων αστέρας. Ήρθαμε με καλή σύνθεση κ' φιλοδοξίες. Δεν καταφέραμε να μπούμε στην τετράδα. Ο στόχος δεν επετεύχθη. Το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι πως εμείς πάμε σπίτι μας και η Αργεντινή συνεχίζει», δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής, που στην καταλητική αναμέτρηση της Εθνικής ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της.

Βασιλόπουλος: «Πίστευα ότι θα το βάλει ο Σπανούλης»

Με σκυμμένα κεφάλια κατευθύνθηκαν στη μικτή ζώνης και μέσω αυτής στα αποδυτήρια, οι Έλληνες διεθνείς, μετά την ήττα από την Αργεντινή στον προημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, που σήμανε και τον αποκλεισμό της Εθνικής από τους Αγώνες του Πεκίνου. Κανείς δεν είχε όρεξη για λόγια και μόνο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μετά από παράκληση, δέχτηκε να εκπροσωπήσει τους συμπαίκτες του, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. «Πίστευα ότι θα το έβαζε ο Βασίλης», δήλωσε ο Βασιλόπουλος για το τελευταίο τρίποντο που πήρε πάνω του ο διεθνής γκαρντ, χωρίς επιτυχία.

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις μετά από τέτοια παιχνίδια. Η Αργεντινή σίγουρα είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και ικανούς στο σκοράρισμα. Ήταν σε καλή μέρα και πολύ εύστοχοι σήμερα. Κάναμε πολλά λάθη και η Αργεντινή είναι μία ομάδα έμπειρη. Ξέρουν να παίζουν σε τέτοια παιχνίδια και ξέρουν να κρατήσουν τη διαφορά. Δεν με "γεμίζει" να είμαστε 5οι σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η ομάδα είχε στόχο το μετάλλιο. Δυστυχώς, όμως, είμαστε εδώ, στην 5η θέση».

Στο τέλος, για το τελευταίο τρίποντο που «πήρε» ο Βασίλης Σπανούλης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Πίστευα ότι θα το έβαζε ο Βασίλης. Το κάνει συχνά στις προπονήσεις. Και ως ομάδα έχουμε βάλει πολλά τέτοια τρίποντα. Τώρα δεν μπήκε».

1 σχόλιο:

  1. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ...να διαλέγουμε όταν μπορούμε και εμείς αντίπαλο. Δεν είναι ντροπή. Προτειμήσαμε Αργεντινή και ΗΠΑ από Λιθουανία - Ισπανία. Καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή