Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ


Το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων βρίσκεται από σήμερα στην τροπαιοθήκη της Εθνικής ομάδας καθώς νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στον Πύργο την Λιθουανία με 57-50.

Το σύνολο του Γιώργου Βλασσόπουλου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λιθουανίας στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο κλειστό "Γιώργος Βασιλακόπουλος", και το σφύριγμα της λήξης βρήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πανηγυρίζει μία μεγαλειώδη νίκη με 57-50. Στον "μικρό τελικό" του Ευρωπαϊκού η Κροατία επικράτησε 73-68 της Γαλλίας και κατέκτησε το χάλκινο.

Τα δεκάλεπτα: 6-11, 27-25, 43-38, 57-50

Διαιτητές: Μούχβιτς, Κόλαρ, Μρντακ
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Μάντζαρης 2, Παπανικολάου 10, Γεωργάκης, Σλούκας 16 (8ρ), Παππάς 14 (7ρ), Κασελάκης 7 (9ρ), Σαρικόπουλος 8 (10ρ)
Λιθουανία (Μασάλσκις): Καϊρις, Σαπιέγκα, Πετσιουκεβίτσιους 4, Μπερτάσιους 8, Γκάσκα 9, Σλέζας 3, Μπιρούτα 2, Μοτιεγιούνας 17 (12ρ), Καντεβίτσιους 7

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιώργος Βλασσόπουλος δήλωσε μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης: "Ξεκινήσαμε τον τελικό με πολύ άγχος. Τα παιδιά είχαν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος όμως με την βοήθεια του κόσμου κατάφεραν σιγά-σιγά να το ξεπεράσουν και να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό. Η Λιθουανία δεν έδειξε κάτι το διαφορετικό, ήταν η ίδια ομάδα που κερδίσαμε σε αυτό το τουρνουά, σκόραρε περίπου τους ίδιους πόντους και δεν έκανε κάτι το διαφορετικό. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να συνεχίσουμε να παίζουμε την άμυνα που ξέρουμε και να επιδιώξουμε τον αιφνιδιασμό. Με αυτό τον τρόπο γύρισε το παιχνίδι υπέρ μας και ελέγξαμε τον ρυθμό".
Σε ποιον αφιερώνει αυτό το χρυσό μετάλλιο ο Γ. Βλασσόπουλος: "το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στην γυναίκα μου και στον αδελφό μου που με στήριξαν σε αυτή την δύσκολη διαδρομή". Όσο για τους ποιους θέλει να ευχαριστήσει... "Τους παίκτες μου γιατί είναι όλοι καταπληκτικοί αθλητές, χαρακτήρες και προσωπικότητες. Όλους όσους βρίσκονται σε αυτή την ομάδα. Σεραφείμ Θεοδοσίου, Γιώργος Προεστός, Σπύρος Βασιλακόπουλος, Γιώργος Κόνιαρης, Τηλέμαχος Τσαγκρώνης, Θάνος Μηλούσης είναι οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχημένη πορεία. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που μας παρείχε τα πάντα για να φτάσουμε έως εδώ". Όσο για την επόμενη μέρα: "Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για να έρθουν κι άλλα ταλέντα στο μπάσκετ. Μέσα από την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες".

Ζήσης Σαρικόπουλος: "Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι το σημαντικότερο επίτευγμα μέχρι τώρα στη ζωή μου. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει. Είχαμε πολύ άγχος στο ξεκίνημα όμως στην διάρκεια του αγώνα το αποβάλλαμε και φτάσαμε στην χρυσή νίκη. Το μετάλλιο το αφιερώνω στους γονείς μου και στην αδερφή μου".
Κώστας Παπανικολάου: "Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Βήμα-βήμα φτάσαμε σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Μπαίναμε σε κάθε αγώνα δυνατά και επιδιώξαμε να μην αφήσουμε κανέναν να μας απειλήσει. Στον τελικό είχαμε προβλήματα στην αρχή, όμως όταν ξεκινήσαμε το παιχνίδι που ξέρουμε πήραμε τη νίκη. Αυτή την επιτυχία την αφιερώνω στους συμπαίκτες μου και στους γονείς μου".
Γιώργος Βασιλακόπουλος (Πρόεδρος FIBA Europe): "Είναι διπλή η χαρά για μένα καθώς είναι η δεύτερη φορά που ως πρόεδρος της FIBA Europe απονέμω κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελληνική ομάδα".
Ανδρέας Μιαούλης (Πρόεδρος ΕΟΚ): "Είναι ένας θρίαμβος του Ελληνικού μπάσκετ. Ελπίζω να ακολουθήσει και η ανδρική ομάδα στο Πεκίνο".
Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γ.Γ. Ομοσπονδίας): "Η πολύ καλή διοργάνωση συνδυάστηκε με την επιτυχία της ομάδας. Το Ελληνικό μπάσκετ ζει και θα ζει".
Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ από την Εθνική Ομάδα Εφήβων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο μήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ξεκίνησε για τον ελληνικό αθλητισμό με τον καλύτερο τρόπο. Η Εθνική Εφήβων με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, τόσο στον αποψινό τελικό όσο και σε ολόκληρη τη διοργάνωση, μας έκανε όλους υπερήφανους. Οι πρωταθλητές μας απέδειξαν ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον. Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια, τους εύχομαι ολόψυχα υγεία και πολλές ακόμη μεγάλες επιτυχίες στα χρόνια που έρχονται".

Πηγή: ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου