Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στο Πεκίνο, στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκίνησαν στις 15:08 ακριβώς, με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξής τους, υπό τους ήχους εκατοντάδων τυμπάνων, παρουσία δεκάδων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Χιλιάδες βεγγαλικά καταύγασαν τον ουρανό της κινεζικής πρωτεύουσας και το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, τη Φωλιά του Πουλιού, ενώ ακολούθησαν εκατοντάδες τυμπανιστές και τελετουργικές παραστάσεις, απεικόνιση του πανάρχαιου κινέζικου πολιτισμού.

Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Τζιντάο, ενώ την Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο βωμό ο Λι Νινγκ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής το 1984 στο Λος Αντζελες.

Ο Ηλίας Ηλιάδης έγινε ο πρώτος αθλητής των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων που πάτησε το πόδι του μέσα στη "Φωλιά του Πουλιού". Με τη γαλανόλευκη στα χέρια, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του τζούντο άνοιξε το "χορό" της παρέλασης των αθλητών, υπό τις ιαχές του πλήθους και με μουσική υπόκρουση από ορχήστρες από πέντε Ηπείρους.

Στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετέχουν αθλητές και αθλήτριες από 204 εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, αριθμός ρεκόρ, καθώς το 2004 στην Αθήνα μετείχαν 202, ενώ στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896 στην Αθήνα, είχαν πάρει μέρος μόλις 14 χώρες.
by ΑΠΕ - ΟΤΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου