Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Για μονοπώλιο κατηγορεί την Google η Microsoft

                                                                                  VS                                                                             


Η Microsoft που, ως γνωστόν, έχει στο ιστορικό της αρκετές καταδίκες για μονοπωλιακές τακτικές, αποφάσισε ότι η Google αποτελεί πλέον μια "αυτοκρατορία του κακού" και σχεδιάζει να κινηθεί δικαστικά εναντίον της για παράνομες μονοπωλιακές πρακτικές με αφορμή τη διάθεση του νέου browser της, Google Chrome. Ο Chrome, που κυκλοφόρησε μόλις πριν δύο μέρες, έχει ήδη δεχθεί διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο σχεδόν του τεχνολογικού τύπου [ηλεκτρονικού και μη].



Αντί η Microsoft να φροντίσει να βελτιώσει σημαντικά τον Internet Explorer 8 [που, όπως προδίδει η τελευταία beta 2, παρουσιάζει μεγαλύτερη δέσμευση πόρων από τον προκάτοχό του 7], αποφάσισε ότι θα έχει περισσότερα οφέλη, αν αντιμετωπίσει την Google στα δικαστήρια. Πηγές μέσα από την εταιρεία ισχυρίζονται ότι στο Redmond [έδρα της Microsoft] εξετάζουν προσεκτικά το αν και πώς η Google παραβιάζει το ισχύον νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ με τον τρόπο που "δένει" τον browser της, τη μηχανή αναζήτησής της και τις online εφαρμογές γραφείου της.

Αν τελικά η Microsoft αποφασίσει να ακολουθήσει αυτό το όχι και τόσο "αντρίκιο" μονοπάτι στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο εταιρειών, σίγουρα θα θυμίσει σε αρκετούς την παροιμία "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα". Από την άλλη, πάλι, η Google από την πλευρά της έχει υιοθετήσει τα τελευταία δύο χρόνια μια άκρως περίεργη επιθετική στρατηγική συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερη "δύναμη" τουλάχιστον όσον αφορά σε online υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου