Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Michael Jackson the king of pop!!



Michael Joseph Jackson (που γεννήθηκε 29 Αυγούστου 1958) είναι ένας Αμερικανός μουσικός, ηθοποιός και επιχειρηματίας. Το έβδομο παιδί της οικογένειας Jackson, ο debuted για την επαγγελματική μουσική σκηνή στην ηλικία των 11, ως μέλος της Jackson 5 και άρχισε σόλο καριέρα το 1971, ενώ ακόμη ένα μέλος της ομάδας. Αναφέρεται ως "Βασιλιάς της Pop" για τα επόμενα έτη, πέντε από την solo studio άλμπουμ έχουν γίνει μερικές από τις παγκόσμιες μεγαλύτερες πωλήσεις εγγραφών: Απενεργοποιημ η Wall (1979), Θρίλερ (1982), Bad (1987), Dangerous (1991 ) Και Ιστορία (1995).

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, έγινε κυρίαρχη εικόνα στην λαϊκή μουσική και το πρώτο της Αφρικής και της Αμερικής καλλιτέχνης να συσσωρεύουν ένα ισχυρό crossover ακόλουθα σχετικά με το MTV. Η δημοτικότητα της μουσικής του βίντεο σχετικά με τον αερισμό MTV, όπως το "Beat It", "Billie Jean" και Θρίλερ-πιστώνεται για τη μετατροπή του βίντεο σε μια μουσική μορφή τέχνης και ένα διαφημιστικό εργαλείο-βοήθησε να το σχετικά νέο κανάλι να φήμη.Τα βίντεο όπως το «Μαύρο ή Λευκό" και "Scream" Jackson διατηρούνται ως βασικό για το MTV στη δεκαετία του 1990. Με στάδιο παραστάσεις και μουσικά βίντεο, Jackson δημοφιλές μια σειρά από περίπλοκες σωματικές τεχνικές χορού, όπως το ρομπότ και το moonwalk.Το διακριτικό μουσικό ήχο και φωνητικά στυλ επηρεάζεται πολλές χιπ χοπ, ποπ και R & B σύγχρονων καλλιτεχνών.

Jackson έχει δωρηθεί και έθεσε εκατομμύρια δολάρια για τις ευεργετικές προκαλούν μέσω του Επικίνδυνες Ο Γύρος του Κόσμου, φιλανθρωπία singles και την υποστήριξη του 39 φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ωστόσο, άλλες πτυχές της προσωπικής του ζωής-συμπεριλαμβανομένων του αλλάζει εμφάνιση και εκκεντρική συμπεριφορά που δημιουργείται σημαντική αναταραχή που κατεστραμμένο δημόσια εικόνα του. Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 1993, η ποινική έρευνα ήταν κλειστά λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων και Τζάκσον δεν ήταν φορτισμένη. Στη συνέχεια παντρεύτηκε δύο φορές και fathered τρία παιδιά, τα οποία προκάλεσαν περαιτέρω αμφισβητήσεις. Ο τραγουδιστής έχει αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας από τις αρχές του 1990 και αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την πορεία των οικονομικών του από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.Το 2005, Jackson είχε δοκιμάσει και αθωωθεί από περαιτέρω ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης και διάφορα άλλα έξοδα.

Ένας από τους λίγους καλλιτέχνες να έχουν inducted στο rock and roll Hall of Fame δύο φορές, με τα άλλα επιτεύγματα περιλαμβάνουν πολλαπλές Guinness World Records-συμπεριλαμβανομένης και μιας για Θρίλερ ως το καλύτερο στον κόσμο σε πωλήσεις άλμπουμ -13 Βραβεία Γκράμι, 13 νούμερο ένα singles του σόλο καριέρα-περισσότερο από κάθε άλλο καλλιτέχνη στην ανδρική Hot 100 εποχή-και για την πώληση του πάνω από 750 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Jackson της υψηλής δημοσιότητας την προσωπική ζωή του, σε συνδυασμό με την επιτυχή σταδιοδρομία, έχει κάνει ένα μέρος της λαϊκής κουλτούρας για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.Τα τελευταία χρόνια έχει ανέφερε ως ένα από τα πιο φημισμένα στον κόσμο των ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου